Alla inlägg under mars 2010

Av jan Eriksson - 10 mars 2010 22:30

Den här dagen började med att det var påläsning inför ett prov, sen rast. Provet gick bra att genomföra, resultatet var vid en snabbkoll medelmåttigt. Jag kom också på att det var i dag som ungdomspartierna skulle ha bokbord. Vi märkte inget speciellt, men när det var dags att äta då vimlade det av elever, lärare och poliser, det stog fyra målade bilar utanför. Dat hade uppstått bråk mellan företrädare för Sd och en grupp invandrare, det var ju inget som förvånade mig, och Sd ville säkert ha den uppståndelsen så att dom fick bli den påhoppade parten.

Polisen var kvar tills alla partier hade lämnat. Nu frågar man kanske varför Sd fick omma då dom inte är i riksdagen? Det kan vara så enkelt att dom sitter på en plats i kommunfullmäktige, och att det är battre att ha dem inne under uppsikt än att ha dem utanför utan koll. Sen är  det ju så att när dom var inbjudna så kan dom ju inte klaga på diskriminering.

 

Annars var det det vanliga i skolan, klassen är som "Tio små negerpojkar" ett visst svinn inträder under resans gång. Två killar hade ju bestämt sig för att till hösten byta skola, den ena tror jag ganska mycket på han har en vilja även om vissa saker kanske inte fungerar, matte och sådana ämnen. Den andra tror jag inte ett dugg på, han har ingen egen vilja och klarar ju inte av grundskolenivå, han fick inte heller byta skola - för det går ju så mycket framåt här. Då undrar jag ju hur han varit tidigare för här gör han absolut inget om man inte "bär fram honom".

 

Kvällen då, jo jag har fixat ett par bilder till BDB skrivit den här bloggen, farmat och spelat. I dag fick jag stryk flera gånger, men det är ju så det skall vara man skall kämpa om poängen.

 

Av jan Eriksson - 9 mars 2010 21:58

Det var lite kallt men mycket fint på morgonen. Det börjar bli den tiden på året när man får välja om man skall frysa på morgonen eller svettas på eftermiddagen.

Första delen av dagen var jag och letade efter SYV men hon var på ett skolmöte.

Jag gick då till lektionen där man lär sig trafikteori, i korridoren mötte jag två elever som nu har beslutat sig för att byta skola till hösten, så nu var dom på jakt efter SYV eller programrektor, båda var på samma skolledningsmöte. Min uppgift blev att hjälpa till lite med teorin. Sen var det rast och då mötte jag  Greta som har hand om bokförrådet, jag passade på att fråga om man kan få ut en sammanfattning på böcker som är uttagna, allt med tanke på de elever som tänker byta skola. Klart att man kan de om man bara vet när dom är födda, i samma ögomblick kommer dom in utifrån, och jag vinkar till mig dem. Som vanligt var det ju int emitt jobb, men jag har ju lit emera koll än vissa lärare.

Ett pass till med teori sen lunch. I dag var det LCHF det vill säga köttfärssås stekt i riktigt smör och till det två kokta ägg.

 

Nu var det dags att ta sig ner på stan, jag skulle möta en elev kvart i ett, han var på en föreläsning som hölls av IF-Metall dom som skruvar bilar hör ju till den sektorn.

Eleven blev lite försenad så den vi skulle möta hann att ringa och fråga om vi inte hittade:)

 

Men till det huset hittar jag bra eftersom jag har jobbat i det i sex-sju år. Det var till AF killen skulle för att prata om framtiden, jobb och stöd. Det finns mycket att få om man får rätt människa att prata med.

 

I kväll har jag pratat med vänner på nätet samtidigt som jag har spelat lite. Vunnit några poäng förlorat dem senare för att åter igen ta dem tillbaka.

Av jan Eriksson - 8 mars 2010 21:27

I dag har det varit dagsmeja och det syns efter vägarna , men även i de större dikena, där börjar det synas brunt vårvatten. Degen började med att jag letade efter eleven, som inte kom, jag var och pratade med de två lärarna som han skall ha och dom har ju också åsikten att han skall vara på något annat ställe resten av terminen. Sen var det dags att kolla om nästa elev verkligen var på gång till skolan, och det var han stort plus till honom.

På eftermiddagen skulle det bli ett föredrag, inget eleverna var så intresserade av, och jag hade bestämmt att jag skulle gå och lämna blod. Åt min mat och pratade lite med en lärare sen så blev det buss ner till centralen, och promenad därifrån till UAS. Det var inga problem att bli av med lite blod, och efteråt blev det kaffe och en macka. Redan klockan halv två så satt jag på bussen hem:) Det var massor av pölar på vägen så bussen fick ta det lugnt stundtals. Här hemma blev det inte mycket gjort, men jag har ju spelat betapet, pratat med elever och tittat på hockey.

Av jan Eriksson - 7 mars 2010 20:23

Lördagen som för min del innebar en resa till Uppsala med buss. Det är ju bättre att kunna handla på MAXI eftersom det är ett större utbud där. Vi tig bussen som gick 1415 då är man framme kvart i tre, och skulle men vara riktigt snabb så skulle man hinna med bussen som går 15oo från stan, nu tog vi det lugnt i affären, men hann med den buss som lämnade centralen 16oo. Väl hemma så blev det matlagning, köttfärssås och pasta. Ishockey på TV och spel vid datorn var min kväll.

 

Söndagen började ganska slappt, jag satt vid datorn medans disken låg i blöt, det var Wasaloppet på radion inget som direkt engagerar mig men det behövs lite bakgrundsljud. Sen diska och byta gardiner i köket innan det var dags att laga mat igen. Den  här gången blev det en typ av köttbulle som var insvept med en skiva bacon, till det råstekt potatis och rönnbärsgele    Något spel har det inte blivit nu i kväll då min "spel"kompis inte har varit vid datorn.

Av jan Eriksson - 6 mars 2010 12:23

Hur var min fredag då? Jo den började med att jag först skickade en elev till hans specundervisning och sen tog jag hand om "epelepsieleven" Efter en stund så gick jag åter till caféterian för jag var nästan säker på att eleven inte gick dit han skulle, och naturligtvis han satt där igen. Nu hände något som inte händer ofta, jag pekade med hela handen och beordrade honom att gå på sin lektion, i alla fall skulle han visa sig där och tala om att han "skiter" i undervisningen, jag gjorde också klart för honom att jag skulle kolla via mobilen att han hade varit där. Jodå han var dit, men både den läraren oah jag är ense att han har inget där att göra han belamrar bara en dyr utbildnngsplats med att inte vilja, vi kom också överens om att läraren skulle kontakta programrektorn. Åter till "E-eleven" som fick skruva sönder en växelströmsgenerator, för att se vad som fanns i den, sen var det bara att skruva ihop igen, för att göra samma sak med en startmotor.

 

Eftermiddagen gick ganska snabbt, och när det var dags för eleven att åka hem så gjorde jag honom sällskap till bussen, under resan ringde han sin pappa som var i stan, på så sätt fick han skjuts från busstationen och jag hann med en bra buss hem. Jag traffade också sonen vid bussarna, och när vi kom hem så blev det pizza från vår lokala bagare. Sen en massa pulande med att få fram bilder från min kamera, först in med dem i sonens stationära dator, sen fick han bränna dem så att jag kunde stoppa in en skiva och föra in dem i min dator. Nu är det lördag och sonen bör väl vakna om vi skall komma iväg för att handla lite mat.

Av jan Eriksson - 4 mars 2010 21:10

Varför det nu då frågar ni väl. Jag jobbar ju med att få rfert på en kille men det verkar som att det behövs ett nytt batteri, eller rent av en ny tändspole, för någon gnista det finns det inte.

 

Första lektionen idrott, eleven stannade i caféterian, jag var och kollade om han hade fått en promenad men så var inte fallet. På väg därifrån var jag in och kollade med spscengelskan när hans lektion var den här dagen, andra lektionen datakunskap, då satt han bara av utan att göra något eftersom han inte har kapacitet att följa med. Under den lektionen ringde programrektor och bad mig ta hand om en annan elev eftersom hans assistent var sjuk, eleven har epelepsi. Hon ( rektorn) berättade var eleven befann sig och jag sa då att i den lokalen gick jag in när det ringde =) jag vet ju vem eleven är så det var inte så svårt att skapa kontakt, han vet ju också vem jag är eftersom "vi assistenter" pratar då och då. Jag hade inte tagit med någon mat till i dag för jag tänkte gå på lokal och äta lite fisk, nu blev det mat i skolans matsal i stället, inte var det någon höjdare men det var ju iaf gratis, jag vägrar ju att betala för att jobba.

 

Efter lunch träffade jag på den likgiltiga eleven och talade då om att hans lektion börjar 12:20, jag tänker inte gå för jag tänker åka hem var hans svar. Jag ger snart upp, han är ju inte mogen för gymnasiestudier. Det blev att följa den andra killen eller vara i närheten av honom iaf. Lektionen gick utan problem, men inte är han så aktiv i arbetet. När den var slut så var jag upp på lärarrummet och tog en snabbfika samtidigt som jag tog ett snabbt snack med den tröga elevens mentor, vi har samma åsikt i hans fall, han skall till något annat sen får programrektor tycka vad hon vill, det är inte  bara pengar som räknas utan vi skall leverera en bra produkt också, då måste man kasta vissa bitar i återvinningen.

 

Nu var det rast och sen skulle det bli körkortskunskap. Vi gick till det vanliga stället som dom är på men ingen lärare där, då gick vi till alternativ två men ingen lärare där heller, och inte svarade han i sin mobil. Vi väntade en halvtimme sen tog vi bussen till busstationen, eleven åker också buss därifrån. Dagens arbete var avklarat och jag kom hem tidigt.

 

Jag tar inte med mat i morgon heller det får bli som det blir.

 

Lite positivt skall det ju också vara, min tilltänkta bil blev rubbad och vaxad i dag, inte gick alla fläckar bort men vem bryr sig egentligen.

Av jan Eriksson - 3 mars 2010 17:32

Ja när väl jag kom till skott då fungerade det inte här.

 

Det som hände i går var väl att jag blev ganska besviken på två elever.

Dom var på sin första lektion sen när dom skulle ha svenska så kom dom inte. först så "gömde" dom sig i omklädningsrummet, på väg ut därifrån upptäckte dom tydligen mig, och drog iväg åt ett annat håll. Jag gick till läraren och berättade att dom hade försvunnit. Jag passade på att ta en liten rökpaus, och då upptäcker jag dem igen, när jag går ut genom dörrarna så går dom iväg, den här gången till en MC-firma som ligger efter samma gata men nästan en kilometer bort.

 

Ja inte blev jag förvånad när dom inte heller kom till de följande lektionerna.

 

Jag rapporterade till deras mentor, så nu ligger bollen där, men jag tycker att får man en så pass dyr plats,  som faktiskt specpedagogplatserna är, efter det att man själv har önskat sig det då skall man verkligen ta vara på tiden.

 

Tidigare på dagen så kom läraren(mentorn) och var pratsugen. Han har stora problem hemma, kvinnan han bor ihop med vill inte ha det som det är, han jobbar för mycket hemma, och blir det ingen ändring så lär det bli separation där.

 

Under dagens promenadet i korridorerna så kommer det en lärare i samhällskunskap och ställer frågan, -"den tjugofemte"? längre hinner hon inte innan jag svarar -"att då har jag bokat in att sitta skrivvakt" Vad bra sa hon har XX pratat med dig redan? -"Nej men jag hörde en annan lärare prata med sina elever att det var en dag som skulle ägnas åt restprover" =) Senare så stötte jag på samma lärare och passade då på att fråga om hon tillhörde FN-projektet, vilket hon inte gjorde, jag blev nämligen ganska förvånad, när jag ser att i kiosken i skolan säljer man drickor som är formade som handgranater, det är ju fel överallt men framför allt i en skola som är involverad i ett FN-projekt. Tänk om någon driftig tidning skulle få nys om det då har skolan mycket att ställa till rätta.

 

Nya satser nya vinster.

 

I dag var det karraktärsämnen, det är så på onsdagen när det är kärnämnesveckor. Det som skulle göras i dag var att eleverna fick en "skrivning" där dom skulle redovisa lite om det dom hade i läxa över lovet och en vecka extra, det var väl lite si och så med redovisningarna, vissa orkade knappt skriva men en kille han skrev så att pennan glödde, ja det är ju inget ovanligt närdet gäller honom. Noggrann och systematisk, ett verkmästarämne =)

 

Som vanligt så skall den här typen av elever ha raster. För det första så saknades det ju "slappisar" redan på morgonen, efter en kortrast på fm försvann den första, på lunchen nästa. Jag undrar varför man gick dit överhuvudtaget.

 

Hur skall jag nu knyta ihop den här bloggen för att den skall bli lite positiv?? Jo jag kan ju berätta att jag har laggt en option på en bil som elever i skolan har som läroobjekt. Jag kan inte få köpa loss den innan första april, för det första så skall den besiktigas och för det andra så finns det inga vinterhjul till den, det är ju olagligt att köra med sommarhjul till sista mars. Vad är det då för bil jag kanske köper?? Jo det är en gammal Mercedes 1988 tror jag men jag skall kolla närmare, det är en 200 men det får väl duga att leka bonde =)

 

 

 

 

 

Av jan Eriksson - 1 mars 2010 22:58

Då var skolan igång igen då, som vanligt strular elever, dom kommer sent vill inte gå på resterande del av lektionen, orkar inte. Hur mycket jobb skall man lägga ner när det inte finns någon egen vilja??

 

Annat som jag har gjort det är väl att jag får en massa jobb som egentligen är SYV-jobb. Att hålla kontakter mellan elever och andra i skolan. En elev har jag fått fram tid på Af till och även en liten EVK tillsammans med hans mentor, om hans praktik mm.

 

Vad det beträffar väder och vind så finns det nog av allt utom sol och värme.

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards