Alla inlägg den 4 mars 2010

Av jan Eriksson - 4 mars 2010 21:10

Varför det nu då frågar ni väl. Jag jobbar ju med att få rfert på en kille men det verkar som att det behövs ett nytt batteri, eller rent av en ny tändspole, för någon gnista det finns det inte.

 

Första lektionen idrott, eleven stannade i caféterian, jag var och kollade om han hade fått en promenad men så var inte fallet. På väg därifrån var jag in och kollade med spscengelskan när hans lektion var den här dagen, andra lektionen datakunskap, då satt han bara av utan att göra något eftersom han inte har kapacitet att följa med. Under den lektionen ringde programrektor och bad mig ta hand om en annan elev eftersom hans assistent var sjuk, eleven har epelepsi. Hon ( rektorn) berättade var eleven befann sig och jag sa då att i den lokalen gick jag in när det ringde =) jag vet ju vem eleven är så det var inte så svårt att skapa kontakt, han vet ju också vem jag är eftersom "vi assistenter" pratar då och då. Jag hade inte tagit med någon mat till i dag för jag tänkte gå på lokal och äta lite fisk, nu blev det mat i skolans matsal i stället, inte var det någon höjdare men det var ju iaf gratis, jag vägrar ju att betala för att jobba.

 

Efter lunch träffade jag på den likgiltiga eleven och talade då om att hans lektion börjar 12:20, jag tänker inte gå för jag tänker åka hem var hans svar. Jag ger snart upp, han är ju inte mogen för gymnasiestudier. Det blev att följa den andra killen eller vara i närheten av honom iaf. Lektionen gick utan problem, men inte är han så aktiv i arbetet. När den var slut så var jag upp på lärarrummet och tog en snabbfika samtidigt som jag tog ett snabbt snack med den tröga elevens mentor, vi har samma åsikt i hans fall, han skall till något annat sen får programrektor tycka vad hon vill, det är inte  bara pengar som räknas utan vi skall leverera en bra produkt också, då måste man kasta vissa bitar i återvinningen.

 

Nu var det rast och sen skulle det bli körkortskunskap. Vi gick till det vanliga stället som dom är på men ingen lärare där, då gick vi till alternativ två men ingen lärare där heller, och inte svarade han i sin mobil. Vi väntade en halvtimme sen tog vi bussen till busstationen, eleven åker också buss därifrån. Dagens arbete var avklarat och jag kom hem tidigt.

 

Jag tar inte med mat i morgon heller det får bli som det blir.

 

Lite positivt skall det ju också vara, min tilltänkta bil blev rubbad och vaxad i dag, inte gick alla fläckar bort men vem bryr sig egentligen.

Ovido - Quiz & Flashcards