Alla inlägg under augusti 2010

Av jan Eriksson - 19 augusti 2010 22:27

Det var 32 elever som stog och väntade när klockan var kvart i nio, första lektionen började nio.   Jag var ut innan och tog en rök.

 

Lite information innan det var dags att gå till den lilla matsalen för att ta bilder till skolans samling av elevporträtt, sen fick dom äta mat. Luncrasten gick väldigt fort, och sen var det dags för rundvandring för halva klassen, medans resten provade ut overaller och skyddsskor. Uppsamling och besök av programrektor sen var det dags att fylla i lite blanketter innan hemgång.

 

Jag tog oah hjälpte PL med att plocka av en motorhuv på en lite Renault. Undet tiden så dök det upp en "mattelärare" som pratade lite och frågade vilken elev jag skulle ha det här året, "inte vet jag svarade jag mnen det brukar lösa sig efter ett tag" då kom det fina ord från PL, " jag har bett att få ha Janne det här läsåret, det är samma lärare som jag jobbade med halva förra året. Det var ord som värmde.

 

Jag hann också byta några ord med programrektor, där vi kom överens om att hon nog ville veta vad jag kan, det var det samtalet jag bad om förra läsåret var mitt snabba svar   

 

Nu har jag spelat lite Betapet och både vunnit och förlorat poäng, en surströmmingsfest har jag tackat nej till men jag hoppas på en ny inbjudan nästa år.

 

 

Av jan Eriksson - 18 augusti 2010 21:01

Det gick br aatt komma upp i morse även om det var dimmigt och regnet hängde i luften.

 

Morgonen på jobbet var ganska stilla tills klockan blev en kvart i elva. Klockan elva skulle ju de nya ettorna tas emot i matsalen, det var ganska många som skulle gå fordon och till den klassen jag skall vara med i var det 32.

 

Det blev en massa information innan det var dags för dem att gå till matsalen igen, den här gången för att äta, även vi vuxna kommer att få äta med dem den här veckan.

 

Efter lunch var det mera genomgångar, men då fattades det helt plötsligt en elev, tyvärr så var det en som redan har gått ettan och misslyckats. Ja jag hoppas att han kommer i morgon.

 

Hemresan gick bra utan regn eller andra hinder.

Jag surfade lite och tog en kopp kaffe. Nästa Morgongåva, det behövdes lite mat, men jag ville ju också göra ett besök på Minken som öppnade för säsongen i dag, det var inte så många besökare men det kan ju bero på att man inte har varit säker på när det startade. Det blev ju kaffe och en massa prat om både det ena och andra.

 

Kvällen avslutas nu med några spel på Betapet, vinner matcherna men förlorar poäng.

Av jan Eriksson - 17 augusti 2010 22:06

Jag lovade ju att det skulle bli ordning och minst ett kort inlägg varje dag nu när skolan har börjat igen, jag får väl skylla på att det inte har kommit några elever ännu   

 

Gårdagen började för övrigt med att när klockan ringde hade jag en sprängande huvudvärk, så jag tog ett par tabletter och somnade om och sov till elva. Det gjorde ju inte så mycket att den dan försvann eftersom jag inte är med och planerar.

 

Den här dagen har varit en sån där jag bara har funnits till hands utifall att jag behövdes men det gjorde jag inte.

Kvällen innehöll ju speedway som de flesta tisdagar. Åskan gjorde ett besök med några mullrande knallar på avstånd tillsammans med det kom det en ordentlig regnskur.

 

 

Av jan Eriksson - 15 augusti 2010 20:06

Jag orkade inte skriva något i bloggen när jag hade varit och hämtat sonen i Sala i natt, klockan var tjugo minuter i fyra när jag kom tillbaka.

 

Helt naturligt så blev det en riktig sovmorgon innan jag började vakna för att sen laga mat och göra lite frukostbullar.

 

När jag sen sitter här och surfar runt på bland annat Youtube får jag följande meddelande, "Detta videoklipp visar innehåll från Sony Music Entertainment, som har blockerat det i ditt land av upphovsrättsliga skäl." Så man kan alltså stoppa information på landsnivå, men det är ju inget att förvåna sig över då vi har Antipiratbyrån som leder politikerna i det här landet, och dom har vi att tacka för IPRED och FRA.

Jag hoppas att den silverkant som finns på det här mörka molnet visar att det finns något bättre alternativ för de kommande åren.

För övrigt så ser ju molnet ut som en uppnäst gubbe  

 

Ett tungt besked fick jag i dag, en ungdom från orten blev överkörd av ett tåg i fredagsmorse, omständigheterna vet jag inte men det är i alla fall fel när en artonåring bara försvinner så.

 

 

 

 

 

 

 

Av jan Eriksson - 13 augusti 2010 23:25

Vad skulle jag göra på jobbet i dag då? Lärarna fördelade klasser och mentorskap och jag är ju inte berörd av det jobbet.

 

Det finns ju en tvätthall så jag tog och tvättade min bil på betald arbetstid   inget jag skäms över att göra, lärarna visste ju var jag fanns om det skulle vara något dom ville.

 

Lunch blev det och sen satt jag med och lyssnade tills dom var klara. Sen var jag ner i förrådskällaren och hämtade mitt extrabatteri och snöskyffeln, det är ju snart vinter.

 

Nästa vecka blir det väl lite mera strukturerat arbete och på onsdag kommer eleverna. Jag fick också reda på att den eleven som inte gjorde något förra året kommer tillbaka i klassen igen, jag hoppas att han har vaknat upp och fattar att han måste göra någon typ av arbete. Han kommer ju att vara en som hittar och tror att han vet men jaja vi får se, jag startar med blankt papper angående honom.

Av jan Eriksson - 12 augusti 2010 21:57

Det började med att programrektorn stormar in i lärarrummet och "beordrar" oss att byta till en lektionssal, där fick vi lite information om droger, det är sånt som alltid är bra att få, men jag orkar inte med lärare som alltid skall höras även om dom egentligen inte har något att säga.

 

Sen var det en kort sittning om coachning ja man skall visst stava så. Inte så intressant att få det på 1½timme när jag redan har en kurs på en vecka. När jag satt där så kom det ett SMS om att nu fanns resten av min beställning att hämta på posten.

 

Lunch och lite vila, därefter var det genomgång av den temporära mentorspärmen, segt som sirap men det ringde på min mobil. Det var FJ från frivården som undrade om jag kunde ställa upp på kort varsel, klockan var två och hon undrade om jag kunde ställa upp halv tre. Jag hade inga problem att gå ifrån den genomgången =) Meddelade att jag blivit kallad och angav att det var en sorts elevuppföljning.

 

En snabb resa till förutbestämd plats och letande av parkering, som jag hittade på Timmermansgatan, inte långt från stället jag skulle till.

 

Det blev mycket pratat och jag tror att FJ tycker att jag har vissa bra idéer om hur man är envis när det gäller den gamla eleven.

 

Han ville också se min "nya" bil och den dög väl, sen undrade han om jag kunde skjutsa honom till Lännakatten's hållplats och det gjorde jag.

 

Nu var det raka spåret till posten i Morgongåva för att hämta paketet, nu var det ett mycket större paket. När jag kom hem så kollade jag igenom att allt var med och det verkade som att det var så, inkoppling det får anstå till helgen.

Av jan Eriksson - 11 augusti 2010 21:35

När jag lämnade min gamla Volvo 360 till skrotning så fanns det en liten nyckel som jag inte kände igen så den fick följa med, nu tror jag att jag vet var den passar, det var nyckeln till motorvärmaruttaget.

 

Möten i dag igen och vi skulle arbeta med ett kvalitetssystem som heter Qvalis. Gruppindelning och start, våra frågor var av den typen att vi behövde kolla en massa dokument, många sidor blev det men några svar det hittade vi inte, somliga dokument fanns i en massa olika mappar.

   Här sitter en del av mina kolegor och pratar vad dom kom fram till det vet jag inte, för när jag hade varit på det lilla rummet så var mötet upplöst.

 

Undet förmiddagens sittning så fick jag först samtal från min gamla elev, därefter kom det ett SMS som sa att mitt paket nu finns i Morgongåva.

 

Sittningarna var nu över för den här dagen så det blev hemfärd. Naturligtvis så åkte jag till Morgongåva för att få mitt paket. Jag tyckte att det var litet med tanke på vad det skulle vara, och visst det var ju bara en del som kom nu. Resten kommer senare men då måste dom vara snabba för den 19:e skall allt kopplas om.

 

Nu får det vara bra för i dag det kommer ju en ny i morgon.

Av jan Eriksson - 10 augusti 2010 22:28

Mär jag vaknade av väckarklockan och tittade ut så såg jag att någon solskensdag skulle det inte bli, vilket var ganska skönt så här den första arbetsdagen efter ett långt sommarlov.

 

Ett snabbt stopp på MAXI hann jag med innan det var dags att sitta av en arbetsdag.

 

Efter kaffe med kanelbulle så var det föredragning av sånt som man redan hade hört, men repetition skall ju vara viktigt i lärandet.

 

Lunch fick vi också och sen var det dags för den obligatoriska fotograferingen. Då vi som tredje grupp skulle ta vår bild så var man redan en kvart försenade. När det sen var avklarat så var det höger och vänster om. Så jag åkte hem och tog en vända i diskbaljen.

 

Kvällen avslutades med tisdagens tradionella speedwaymatch det var en match där det var ganska grinigt på banan stundtals. Vetlanda vann över Vargarna med tre poäng och det får väl kallas rättvist.

 

Två snabba matcher på Betapet blev det också en med poängvinst och en med poängförlust.

Ovido - Quiz & Flashcards