Alla inlägg under februari 2010

Av jan Eriksson - 28 februari 2010 18:33

Dis och dimma lite småsnöande hela dagen inte är det så man vill ha söndagarna.

 

Jag vaknade ganska sent i morse och sonen ännu senare. Det jag började med var att försöka ta mig runt på Transportstyrelsens hemsida, men det var tji, bara sidor som inte ville visas. Det blev att ta fram telefonen i stället och ringa deras självservice. Varför gör jag allt detta jobb? Jo det är ju så att min 360 som just har fått nya bromsar endast går att framföra i 30km/h och det undet stort klagande från växellådan/slutväxeln. Då det var sista dagen för skatteinbetalning i dag och sista för ombesiktning i morgon så fanns det inget annat att göra än att ställa av den. Någon "ny" bil har jag inte hittat så det blir att åka buss för sonen också den närmaste månaden.

 

För övrigt så har det varit en bra dag med mat, lövbiff och stripes med bearneasesås. När stripsen var klara satte jag in en sockerkaka, det gäller ju att passa på när det redan är varmt i ugnen. För övrigt så har jag pratat med vänner om både ditt och datt, kanske något mera också.

 

Nu skall jag göra lite kvällste och bre en macka.

 

 

Av jan Eriksson - 26 februari 2010 18:57

Här breder dimman ut sig som ett oigenomträngligt blött täcke.

 

Men nu till det viktiga jag är åter igen sur på Telia eller som det oftast kallas numera Felia (skriv gärna och fråga från kundtjänst ni läser ju det här) Det är så att jag har en ny mobil från det företaget och nu när jag skulle ringa sonen kom det upp "endast nödsamtal"  jag blev ganska konfunderad men drog mig till minnes att jag har en räkning som skall betalas, en snabb koll gav vid handen att den skall betalas senast den 26/2 20010 och vad jag vet tar inte den dagen slut förrän vid midnatt, dit är det fortfarande fem timmar. Man borde kunna begära mer av ett så pass stort företag, jag skulle vara mindre arg om det vore en "skruttfirma" men det är väl det det är numera. Man kanske rent av skulle kunna tänka sig att man skickar ett SMS och påminner innan man stänger av. Nu har ju personelen på 90200 gått för helgen och någon service finns inte att tillgå, jag tänker inte ringa deras internnummer även om jag skulle kunna göra det. Nog om det företaget och deras kundpolicy.

 

I morse var jag ut på balkongen för att röka, jag stog och tittade och lyssnade på snön som föll från träden med rassel och plask, då får jag höra ett rytmiskt klomp klomp, jag tittar upp och där bara 25 meter bort kommer en älg travande i skogskanten. Bor jag på landet eller bor jag på landet?

 

Nu ringde sonen och det verkar som att något har rasat på bilen, jag misstänker växellådan, varför ??????

Av jan Eriksson - 25 februari 2010 22:31

För de flesta är det ju lönedag den 25:e men inte för oss som jobbar i kommunen vi får allt vänta två dagar, tur att det är en lördag. Men jag åkte med sonen till Hebu iaf för han skulle lämna matpeng. Det blev både det ena och andra handlat men ibland så måste man göra det.

 

Buss det fick jag ta hem för han åkte ju till jobbet, och som vanligt såg jag precis se bakänden av bussen en halvtimme till nästa, och inga lurar till mobilen.

 

När jag kom hem så värmde jag upp några varmkorvar som jag åt med rödbetssallad. Av den maten blev jag sömnig och somnade på sängen och sov tre timmar, klev upp och var om möjligt ännu tröttare. Posten hämtade jag in i sextiden.

 

När det sen blev kväll så blev det lite spel på betapet. Jag skulle också titta på damkronornas bronsmatc, men inte visade man den på TV där var det längdskidor i en kanal, curling i en annan och tro det om ni vill det var nordisk kombination, medn backhoppning på programmet. Det är skönt att det finns radio och där hörde jag en spännande match som gick till förlängning, där det tyvärr blev så att Finland vann.

Av jan Eriksson - 24 februari 2010 21:34

Det är sportlov och jag har inte sportat   

 

Jag tog och tvättade av köksförnstren på insidan det behövdes verkligen, men det har man inte märkt när det har varit snö och mulet i helgerna.

 

Det har ju varit en hel del lyssnande på radion under dagen, då hör jag, att eftersom det är så kallt och så mycket snö kommer man att behöva stänga vissa skolor, och den tiden som försvinner skall tas igen i sommar. Tänk vad fel man tänker, det lov som numera kallas sportlov var från början inte ett lov för att man skulle kunna hålla på med vintersporter. Det infördes under 40-talet för att spara på ved och kol under den kallaste perioden. Så det väder vi har nu är ju vad man kan kalla ett helt normalt väder.

 

Lite mera har jag ju gjort, Den pärmsnurra jag har haft i sovrummet skall få sin plats i källaren, och en fotölj skall stå där i stället.

Av jan Eriksson - 22 februari 2010 12:12

Trota att jag har sportlov gick jag upp redan klockan sex, det var ju hockey på TV och inte vilken match som helst utan Sverige - Finland, Matchen var sådär men slutresultatet var bra 3 - 0 till Sverige.

 

Har det hänt något annat då i helgen? Jo i lördags var vi till grannen och åt ost och kex tillsammans med en kartong Gatto Negro, sent blev det så söndagen gick i det sega tecknet, men lite diskning och sånt blev gjort.

 

Nu sitter jag här och funderar på om jag skall ta på polarutrustningen och besöka soptunnan samtidigt som jag passar på att plocka in posten. Något fota kanske det också blir men när jag skall få till det med dator/kamera det vet jag inte i dagsläget.

Av jan Eriksson - 20 februari 2010 11:01

Torsdagen bara försvann, en ny lärare för eleverna skulle förklara det där med hydraulik. Naturligtvis så var det en del elever frånvarande och hur dom skall lära sig det ja inte vet jag? Vad eleverna märkte det var att läraren svor ganska mycket , och jag hängde upp mig på att han för att vara cool eller för att framhäva att kvinnor kan, ofta använde min mamma eller eran mormor, kan det eller det. Jag anser ju att det är fel sätt att ga akt på genus, snarare att det ger en negativ klang, men det är ju min personliga åsikt.

 

Fredagen började med kallt och en massa snö, jag tycker att det får vara nog nu. Det blev en kort fredag för läraren behövde fixa ett ärende och eleverna protesterade inte. Då jag stog och väntade på att min buss skulle komma så hörde jag på radion att man nu hade börjat bärga den lastbil med släp som hade kört av vägen väster om Morgongåva på morgonen, en timme skulle vägen vara avstängd, då mellan 15&15. Senare på em blev den avstängd igen och ytterligare en tredje gång sent på kvällen, det blev långa köer och ledbussarna ville inte åka den smala omvägen.

 

Lite spel och mycket hockey blev det för mig på kvällen.

 

Nu till ett dilemma.

 

Vart vänder man sig och hur lägger man upp ett problem?

 

I grannbyn finns det en person som far fram med sin EU-moppebil helt utan att ha förståelse för att det finns andra trafikanter. Det är full fart och tvärstopp när som helst och var som helst. Detta har pågått i flera år men hans mentala status är i starkt dalande och det är bara en tidsfråga när han förorsakar en svår olycka. Det senaste jag hörde, alltså inte vad jag själv sett vilket är nog i och för sig, var att han stannat på riksvägen för att svänga och sen bara svängt över tio meter framför en linjebuss som fick tvärbromsa så att bakre delen av ledbussen ställde sig på tvären. Det skulle inte förvåna mig om en lastbil tar honom framöver då blr det bara smulor av hans plastbubbla och mycket synd om lastbilschaufföre. Att han är olämplig att framföra fordon kan väl sägas som så att han har kört slut på 15-20 EUmopeder och minst fyra EUmopedbilar, ingenting håller beroende på körsätt och frånvaro av förståelse. Många i samhället terroriseras också av hans framfart, vuxna, i medelåldern, hör ju att han kommer och håller sig undan men hur är det med barn och gamla? Att han sen åker runt runt runt på alla gator det är ju också störande.

Av jan Eriksson - 17 februari 2010 22:11

I morse var det sonens tur att bli invinkad av farbror polisen, men det var ju ingen fara på taket för honom heller, nykter var han och körkortet var med. Polisen frågae iaf om bromsarna var fixade och det var dom ju, annars hade det blivit att ställa bilen.

 

Min dag i skolan var i det lugna tecknet, jo jag var ju och vallade runt några elever till sina lektioner, sen blev jag lite sur när jag måste säga åt samma personer tre gånger på en timme att det är inte tillåtet att röka på skolans område.

 

Hemma på kvällen så bakade jag några scones, så att jag har frukostbullar i morgon. Sport på radio och spel på datorn.

Av jan Eriksson - 16 februari 2010 20:59

Den här veckan började som vilken vecka som helst. Lite funderar jag på vad en elev egentligen håller på med. Han släntrar in tio minuter efter de som är försenade och bara sätter sig, ingen ursäkt eller något förlåt att jag stör. Att han sen inte byter om när det är skruvlektion, han vill inte smutsa ner sig, utan i stället sitter han och läser helt andra ämnen och lyssnar på sin musik.

 

Samma sak hände i dag, sen till reorin bara satte sig, men läraren där favoriserar den eleven. Han får extralektioner när övriga läser det dom skall, men är han efter i ett ämne så får han väl ta igen det på egen tid, hans ryggsäck kommer att fyllas med sånt han skulle ha gjort. Jag tror inte att han är medveten om att han inte kan börja där han vill i tvåan. Men då hjälper väl läraren honom dit, sen finns det andra som också har det jobbigt men dom jobbar läraren på att få därifrån redan nu. Jaja det är hans beslut men jag ogillar starkt när man har "gullungar" och "strykpojkar". Jag skall nog ta och ta ett snack med SYV i veckan.

 

Något annat som hände i dag? Jo då jag fick skjuts med en av eleverna till Uppsala i dag, det var en övningskörning. När vi nästan var framme i Uppsala så var det stor poliskontroll, gissa om han blev lite nervös då    Det var ju första gången för honom. Men pappren var i ordning och nyktra var både han och pappan.

Ovido - Quiz & Flashcards