Alla inlägg den 7 februari 2010

Av jan Eriksson - 7 februari 2010 20:22

Det var en vacker söndag som jag vaknade till.  Kaffe var ju ett måste innan jag letade reda på långkalsongerna och de varma sockorna för här skulle det bli en tur till Morgongåva för att titta på isracing. Först så var vi till Heby för att handla lite och ta ut riktiga pengar för där uppe på Fredrikshov  tror jag inte att dom har kortläsare =)

 

Solen sken när vi smög upp efter den smala vägen, det var inga problem att få parkering och biljetter det hade jag redan fått helt gratis av en elev i skolan. Innan första heatet så presenterades lagen med namn och lagtillhörighet.

 

Då var det dags för första heatet och motorerna drogs igång, vissa spottade och amattrade men efter en stund så gick dom rent.

Att det går fort det märker man när man är på plats hastighetan i slutet av rakorna är upp emot 100 km/h och sen svänger dom bara genom att lägga ikull maskinerna. Bromsar finns ju inte heller.

 

Några glömde eller kunde inte svänga så dom parkerade i snödrivorna. En lite allvarligare olycka inträffade efter halva matchen, när alla hade fått sin korv och sitt kaffe,  det var två som krokade ihop i utgången av startkurvan. Olyckan var så pass allvarlig att ambulansen fick åka ut, efter ett bra tag så kunde tävlingen komma igång igen, läkaren hade undersökt föraren och det var "bara" köttsår.

 

Då tjugo heat var avklarade var det bara att styra kosan hemåt igen, tänk att det kan vara så skönt att få ta av sig skorna och sätta sig och dricka en kopp kaffe.

 

Senare blev det mat också men bara snabbmakaroner och stekt korv.

 

Kvällen avslutades med att jag kollade på nätet hur det skulle gå för Almtuna och det gick bra dom vann mot AIK, senare så blev det farmning och betapet. En matdosa hann jag med att göra också så att jag slipper svälta i morgon.

 

Jag skulle ju förklara varför man ,åste laga mat.

 

Jo jag såg en annons under säljes:

 

Mattrasor och det är väl mat som skall lagas =)

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards