Alla inlägg den 11 februari 2010

Av jan Eriksson - 11 februari 2010 19:40

Det var en sån där torsdag då det var arbetslagsmöte. Det började mycket trevligt då det var uppdukat med både kaffe och tårta, en lärare har ju blivit pappa   . Men det fanns annat som skulle avhandlas. Ett förslag finns att Bolandgymnasiet och Jällaskolan (jordbruk) skall slås ihop på ett ställe en mil utanför stan. Vinsterna med det skall vara att renoveringsbehoven som finns på båda skolorna då skulle försvinna eftersom man skall bygga helt nytt. Men det verkar inte som att man har tänkt på nackdelarna. Det kommer att bli Uppsala Praktiska Gymnasium, men var tar integreringen vägen och allt tal om mångkultur när man slår sönder en fungerande skola där det finns allt från "skitiga" bilmekaniker till klasser som inriktar sig helt på teater, dans, och även mode och design? Det är också planerat att det skall vara No inriktade klasser. Försvinner skolan till en plats en mil utanför stan så lär elevunderlaget minska drastiskt, ingen vill först pendla fyra fem mil till Uppsala för att sen hamna på en ny buss och åka ytterligare en mil rakt ut i spenaten.

 

Det som känns sämst med förslaget är att det kommer från en politiker med invandrarbakgrund och i de kretsarna brukar man vara snabb med att framhålla att det skall vara mångkulturellt och integrerat. Sen tycker han även att det är ju bra om de som går lantbruk får lära sig att snickra och köra lastmaskiner. På det svarade en av lärarna -"Det är inga hobbykurser vi håller på den här skolan"

 

För övrigt så fick eleverna en vikarie i dag som verkar ha fått fram budskapet med el. Det var även en föreläsning om FN insatser som Sverige deltar i, vi är ju en av FN-förbundet acrediterad skola.

 

Sen måste jag ju berätta att i går så tog jag en kaffepaus på en grill och det blev kaffe med semla till det facila priset av 25:-

 

Ovido - Quiz & Flashcards