Alla inlägg den 9 februari 2010

Av jan Eriksson - 9 februari 2010 22:29

Den började med att läraren kom med en massa papper har han glömt att jag inte jobbar åt honom på tisdagsförmiddagar? Jag talade om att jag hade fullt upp med att ringa bland annat. Det var ju den speciella eleven jag försökte få kontakt med. Sin egen mobil svarade han inte i men jag ringde hemnumret och där svarade en trött pappa att han inte visste om sonen var hemma, för han hade själv nysss vaknat, och lämnade över till sonen. Han sa att han var sjuk, men efter lång övertalning så skulle han väl komma till sin tid hos kuratorn. Jag tog och kollade min mail och lite annat sen åt jag min lunch för klockan halv elva hade jag lovat att ringa eleven igen.

 

Mär jag försökte ringa fick jag inget svar, så jag tog och använde tiden till att prata med kuratorn om hans problem i stället och det var nog väl använd tid det är ju så att kuratorn är ny på skolan och känner inte till honom.

 

Sen var det bara lite kvar av elevernas lunchrast. Efter den var jag med på verkstaden men tyvärr så hade minst två elever försvunnit som hada varit där på fm :( Det är två som har det jobbigt med läsämnen men vaekar inte bry sig om att göra så mycket på de andra lektionerna heller, enligt "läraren" har dom straffat ut sig men så kan man ju inte säga, det är en del av hans uppgifter att göra så att dom trivs. Jag blev lite sur på honom när han inte kunde inse att det är skolans(högstadiet) som skall lära eleverna att det ställs andra krav när man kommer upp i gymnasiet. Hans inställning är att det är föräldrarnas, men det kanske inte är alla föräldrar som som själva har den pedagogiska kunskapen att kräva från skolan att det skall vara läxor. Många föräldrar har kanske inte pluggat efter grundskolan utan har i stället jobbat heltid och varit trötta när dom kommer hem. Att då gå på alla möten och ställa krav på pedagogerna det är inte lätt eftersom det är akademiska frågor och då skall ingen simpel arbetere lägga sig i.

 

Jag får väl erkänna att jag läste ju inte heller några läxor fast jag hade, men i stället följde jag med på lektionerna, jag har ju alltid haft ett bra minne. Det förvånade en gammal lärare som jag träffade när jaf var skolvärd i min gamla skola, jag frågade honom om en bok han hade läst lite ur när jag gick i åttan =) boken handlade om Einsteins relativitetsteori, läraren gav mig boktitel och författare sen lånade jag den via biblioteket =)

 

Ovido - Quiz & Flashcards