Alla inlägg under juli 2010

Av jan Eriksson - 31 juli 2010 19:56

Först blev det sovmorgon följt av Melodikryssande. Någon timme senare åkta jag och sonen till Sala för att städa det sista i hans lägenhet, den skall besiktigas på tisdag. Det blev torkning av skåp, fönster och golv plus att det blev lite extra svängar med trasorna kring kontakter och handtag. När vi kände oss klara så tog vi en liten rundtur i närområdet, tänk vad mycket det finns att se bara man tittar åt andra håll  

 

Här kommer några bilder från Jakob Matt's kvarn-

            

 

Att vi tog den turen berodde på att vi gick och väntade på att vår mat skulle bli färdig och det var ju ingen dålig portion som vi fick.   Man skulle nog ha bett om en Doggybag då hadejag ju haft frukost till morgondagen också.

 

Väl hemma igen så satte jag mig och tittade på Speedway lagVM, men det känns lite som Båstadtennis i nuläget, för det är regnavbrott.

Sen får jag väl tillägga att bilderna är klickbara.

 

Nu skall jag fixa lite kaffe sen blir det förhoppningsvis mer TV. Jag använder SVTplay för att se i dag.

Av jan Eriksson - 30 juli 2010 22:50

Vaknade sent men sonen hann få i sig lite kaffe innan han var tvungen att åka. Jag brukar ju vara uppe ett bra tag innan han behöver vakna, han har ju ett sånt jobb att han börjar strax efter tio.

 

Dagen blev lugn, jag läste lite och sen gick jag ut och hämtade posten. Där fanns inte det som alla pratar om "Liberiabrev" men väl ett från England.   Det var ett brev som jag gensat löste in. Man får en hel del om man handlar taktiskt.

När jag kommit hem så började jag förbereda söndagsmiddagen, det skall bli benfria fläskkottletter och till dem gjorde jag i ordning pressgurka som ju helst skall ligga och dra några dagar.

 

Av jan Eriksson - 30 juli 2010 21:14

Jag skulle ju ha skrivit här redan i går men var lite seg när speedwayen var avklarad, det var sista chansen till lag VM för sveriges del.

 

Min dag började med att sonens lägenhet skulle visas, det var andra chansen för den som skulle ha varit där på onsdagen, jag var på plats tio minuter i tio, den skulle visas tio. När jag hade stått och hängt på balkongräcket i dryga timmen, det finns ju inget att sitta på om man inte väljer toalettstolen förståss, så släkte jag och stängde, hon verkar inte så angelägen.

 

Jag skulle ju åka vidare till en stad där man tidigare anordnade TT-VM, och numera körs det ett uppvisningslopp.

Halvvägs stannade jag och tog en paus i höjd med Gasarnas hemmabana.

 

   Så här var vädret.

 

Jag fortsatte resten av resan och hamnade småningom på en välkänd korvkiosk, med ett lite malplacerat namn, nog för att det är norrland men att det heter Lappens känns fel   

 

Inte ens utsikten därifrån gör landskepet rättvisa det heter ju att det skall vara blånande berg men jag tycker mest att dom är grå.

 

 

 

  

Tiden gick fort och jag som skulle träffa en  

Det var ingen farlig groda så den kan nog få flera besök  

 

 

Av jan Eriksson - 28 juli 2010 18:47

Vart har järnvägen tagit vägen? Man säger tågstation när det är en järnvägsstation, man pratar om tågspår i stället för järnvägsspår. Tåg det är sammankopplade vagnar på räls eller på väg, sen finns det demonstrationståg och tåg som används inom sjöfarten. Frågan blir ju ännu svårare när man tänker på att man mer och mer använder engelska uttryck, där pratar man inte om tågstationer och tågspår utan det är railwaystation och railroads.

 

När jag är inne på att gnälla så kan man undra var alla R tar vägen? När jag lyssnar på radion så verkar det som att flertalet som pratar där har svårigheter med artikulationen för R det kan dom inte uttala.

 

Dagen för övrigt: Åkte till Sala för sonens lägenhet skulle visas klockan halv elva. Klockan elva fick jag SMS från sonen damen som skulle komma fick inte igång sin bil. Lite skåptorkning blev det ju i alla fall. Sen åkte jag hem, och började planera för morgondagen, planerna sprack då damen ringde och ville komma och titta i morgon i stället. Nu sitter jag och spelar betapet och funderar på vad jag skall ha på mig i morgon, man utlovar ju regnväder.

Av jan Eriksson - 27 juli 2010 21:24

Ja det blev mjöl, linfrö, kardemumma och havregryn också så att jag skall kunna baka lite. Jag har redan testat att göra muffins i den nya muffinsformen.

   Jag misslyckades lite när jag skulle ta ur dem men smaken var det inget fel på.

 

Inspirerad av Ia så skall jag ta och lista några filmer som jag tycker om att se på.

 

Biografmaskinisten: Om den lille pojken som lär sig att sköta den stora maskinen samtidigt som han får en vän.

 

Amarcord: En underbar Italiensk burlesk.

 

Fest i byn: Behöver man säga annat än att det är Jacques Tati som har gjort den. Han har en förkärlek för de udda människorna och det måste vara en upplevelse för de som jobbat för posten.

 

Låt den rätte komma in: En film gjord efter boken med samma namn, John Ajvide Lindqvist är författeren och Tomas Alfredson står för regin.

Om Låt den rätte komma in:

"Låt den rätte komma in" är en både våldsam och mycket romantisk historia som utspelar sig i Stockholmsförorten Blackeberg år 1982. Oskar är 12 år och mobbad. Hans sadistiska klasskamrater Conny, Martin och Andreas passerar alla gränser i pennalismen. Oskar fantiserar om hämnd, om att ge igen. Om att vara stark, om att våga. Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Men Eli är inte som andra... 

 

Fanny & Alexander: Ingmar Bergman med en film som gemene man kan ha behållning av.

 

Hets:Svensk film från 1944 regisserad av Alf Sjöberg efter manus av Ingmar Bergman, som även var filmens regiassistent.

 

Filmen handlar om en sadistisk latinlärare, kallad Caligula (Stig Järrel), som är lärare för Jan-Erik Widgren (Alf Kjellin) som ska ta studentexamen samma termin som handlingen utspelar sig. Mai Zetterling spelar Bertha, som arbetar i en tobaksaffär som både "Caligula" och Widgren brukar gå till. Widgren har hårda krav på sig från sina föräldrar att lyckas med sin examen. När han dras in i ett drama kring Bertha blir pressen än större.

 

Sheriffen eller som originalet heter High noon:

En lite annorlunda vesternfilm, men det är mest själva filmandet som tilltalar mig, naturligtvis så är den i svartvitt. Det byggs upp en spänning under hele filmnen, mycket med hjälp av bilder på en klocka.

 

Nu har ni fått lite insikt i vad jag gillar för filmer, skriv gärna en kommentar.

 

 

Av jan Eriksson - 25 juli 2010 18:12

Jag har nog fått smak på Melodikrysset igen efter lång bortavaro, för även den här lördagen vaknade jag så pass tidigt att det blev löst på nätet medans jag drack mitt morgonkaffe. därefter bar det iväg för att låna ett släp och sen flytta två soffor från Sala till Vittinge, den ena var en bäddsoffa som inte gick att plocka isär med de verktyg som fanns att tillgå. När jag hade varit och lämnat tillbaka lånesläpet kom regnet så sakta och fint, nu har det regnat i stortsett lika fint i ett dygn, hoppas att svamp och blåbär suger till sig fukten så att jag kan göra en lyckosam skogstur i veckan.

 

Vad sker det annars i min näromgivning?

 

Jo kollektivet som till och från är i grannfastigheten startade upp en grästrimmer i går, körde den två minuter och sen blev det inte mera, den trädgården kanske skulle må bra av att bli avbetad av några får en vecka eller så.

 

Helt slut efter soffbärning så kvällen innehöll inge avancerade övningar. Söndagen försvann med en väldig fart det blev inte mycket mera gjort än att laga mat och diska. Nu skall jag se om jag kanske får lite hjärngympa till kvällen

Av jan Eriksson - 23 juli 2010 20:59

I dag skulle jag ju åka och plocka ur ett skåp, så jag skulle ha med mig en pall att stå på, när jag passerade Rutigahuset kom jag på att jag hade glömt den hemma. Jag hade ju att gör ai alla fall, dra fram spisen torka den och diskbänken, hälla medel i toaletten samt torka av fönsterbänkar och element.

När jag hade gjort det så skickade jag ett SMS till ett par som har sommarstuga lit esöder om Sala, men dom var ute och plockade hallon utan mobil.

Det gick ju ingen nöd på mig, jag åkte hem i stället och slappade lite och bryggde kaffe.

 

Kvällen avslutas nog som vanligt med lite spel på Betapet =)

Av jan Eriksson - 20 juli 2010 22:34

När jag lite brådstörtat fick flytta från ett hus var jag tvungen att göra mig av med min Rambler, en guld/koppar färgad skapelse från mitten av 50-talet. det var faktiskt så illa att jag gav bort den.

 

Vad har skett annars då? Jo i går var jag och grovstädade i sonens gamla lägenhet, bar ut en massa sopor och tomglas, tömde kyl och frys. Sen var det att tömma garderober och fylla bilen, jag fick plats med allt löst sånär som de två sofforna, till dem får det lov att bli kärra. När jag kom hem med det lasset så fanns det inga krafter till att bära in det i lägenheten.

 

Tisdagen började riktigt bra med att jag kollade om det skulle kunna finnas en tvättid under dagen, det var bara tt hämta tvätten och börja, jag fick ju inte de vanliga fyra timmarna men det räckte gott och väl till det två maskiner jag skulle tvätta.

 

När det var avklarat så var det dags att kolla om det hade kommit någon post, det är 50 meter till lådan och i dag var det en sån dag att den promenaden tog en dryg timme, det satt ju pratsugna människor på en av bänkarna, och jag är ju inte nödbedd när det gäller att prata.

 

Mat och kaffe måste jag nog också ha i dag.

 

Sen började jag bära in sonens saker i lägenheten, nu börjar det bli fullt så han får nog ta och ställa sakerna där dom skall vara.

När nu allt var inburet så tog jag och gjorde i ordning ett fotbad med både fotsalt och lite secialdoft "OleumBacileum", plockade fram en iskall öl och satte mig för att titta på speedway.

När jag sitter där och njuter så ringer min mobil och det är min gamla elev som ringer, samma person som fick överta min Rambler. han hade fått fart på den och den töffade runt på ganska låga varv, så nu skall han slipa kniven också så har han en trevlig gräsklippare. Det var väl ingen som trodde att det var en bil? Eventuellt så kommer det någon bild framöver.

Ovido - Quiz & Flashcards