Alla inlägg den 6 juli 2010

Av jan Eriksson - 6 juli 2010 14:09

Eftersom jag hade tingat tvättstugan i dag så var det bara att sätta fart. Det kommer att bli en massa maskiner tvättade i dag också eftersom allt som sonen har haft liggande behöver en genomtvättning. At´t jag sen också hade lite att tvätta gör ju inte att det blir mindre, som tur är så har jag tvättstugan åtta timmar av den tiden så går det ju mest år till att vänta.

 

Jag har också suttit och försökt hitta ett försäkringsbolag som har vettiga avgifter, det är ju så att det spelar ingen roll hur mycket du har kört bil och i hur många år, så länge du inte har haft en egen försäkring så står du på noll.

 

Det skulle vara enkelt att avhjälpa eftersom det finns "yrkeskort" för de som kör yrkesmässigt på ett sånt kort kan man registrera hur många timmar en viss person har kört. Med samma typ av körkort för alla så kunde man bevisa körvana, spärra för högre hastigheter för de ovana men även äldre. Det vore också möjligt att om inte personen kör en viss tid eller sträcka på tex ett år så skulle det automatiskt kunna komma en anmodan till omtest, det är ju så för alla som har flygcertifikat.

 

Hände det något under helgen då? Det var mest packande och bärande i dagarna tre, nu finns det inte så mycket kvar men det är de jobbiga sakerna, bland annat två soffor.

Ovido - Quiz & Flashcards