Alla inlägg den 4 juli 2010

Av jan Eriksson - 4 juli 2010 17:23

Lördagen blev en dag med början på en flytt, vi var till Sala och hämtade ett par billass, det blev en datorhörna, en skrivbyrå 16 kartonger blandat men mest av allt så blev det en koll på vad ovh i vilken ordning söndagens lass skulle organiseras.

 

På hemväg var vi in på COOP EXTRA i Sala för det fattas ju slltid något i kylen. På utvägen köpte jag närodlade jordgubbar, Heby skyltade dom och jag tror att dom kom från Backa.

 

Jordgubbarna skulle väl ha sparats till söndagen men vem vill stoppa solvarma jordgubbar i kylen när man kan snoppa dem direkt, skölja av och äta med lite vispgrädde?

 

Då var det plötsligt söndag och efter att ha fikat och surfat och inte minst väckt sonen, så bar det av till Sala. Jag hade läst på nätet att det hade brunnit i ett garage på Bryggeriet i Sala, området är ju ganska stort men det är även där sonens lägenhet finns.

 

Vi såg inte direkt var det hade brunnit, men när vi svängde in mot hans hus så såg man att det var halva "sophuset" som hade brunnit ner. Min gissning är att eftersom det var fint väder så grillade man och kastade den "släkta" engångsgrillen i soporna.

 

Nu blev det ett evinnerligt skruvande för att få bokhyllor och andra möbler att återta den formen som dom levererades i. Det första som lastades var sängen, därefter en bokhylla i två delar, ett datorbord, ett sängbord och ett teakbord från 50-60 talet som har stått ute på hans balkong i minst fem år så det såg ut som skrutt, men efter det att jag har slipat av det med fint sandpapper i ett par omgångar och gett det en första släng av skyddande olja så ser det riktigt skapligt ut.

 

Något annat som slog mig när jag surfade på nätet är likheten i de här personligheterna.

 

Bilderna lånade från nätet

 

När man sen upptäcker i dagens upplaga av Aftonbladet på nätet att Moderaterna, som inför förra valet kallade sig "Det nya arbetarpartiet" nu har sjunkit så lågt att man använder sig av valaffischer dar man har stulit hela upplägget från gamla valaffischer som Socialdemokraterna  använde på Palme's tid.

Och Moderaternas kommentar är at det skall bli mera humor inför valet. Men för mig är det en skrämmande framtid när "Jokern" visar sitt fula nylle.

 

En kort väderrapport måste jag också avge, +32 i skuggan på eftermiddagen, vad det var i solskenet på balkongen, där jag slipade bordsskivan det ville jag inte ens veta, men svetten rann både här och där värst var de droppar som rann ner i ögonen.

Det får bli mycket stor springa öppen i sovrummet under natten.

Ovido - Quiz & Flashcards