Alla inlägg under maj 2010

Av jan Eriksson - 18 maj 2010 21:43

Ytterligare en gång är vi på väg att bli överkörda, det handlar om att programrektor absolut skall ha sin vilja igenom, det gäller pengar och kvantitet inte empati och kvalitet. Det är en kille som inte borde ges förhoppningar om att kunna klara av den utbildningen som föräldrarna vill att han skall genomgå. Att sen killen inte tar in något av undervisningen det spelar ju ingen roll. Jag vet int eens om jag skulle rekommendera den här skolan om jag blev tillfrågad, det är alldeles för mycket pengattänk.

 

Nu är det färdiggnällt för i dag.

 

Sommaren har kommit och det är underbara dagar, men i kväll kom det ett mycket lätt regn och jag tror att jag hörde åskmuller när jag var ut på balkongen där dörren har stått öppen sen jag kom hem. Fyra fälgar som skall passa mersan har jag hämtat hos grannen tillsammans med ett takräcke. Ytterligare en positiv nyhet är att sonen har blivit erbjuden två olika lägenheter i den här trappuppgången.

 

En till positiv sak är ju att Sverige vann kvällens match men 6-0 mot Schveitz.(eller hur det nu stavas)

Av jan Eriksson - 14 maj 2010 13:07

Varför tror vissa att dom kan göra precis som dom tycker??

I huset jag bor i finns det ett par som har bott i samma lägenhet i C:a 30 år. Det innebär att dom gör som dom vill, belamrar utrymmen i källaren med sina saker, kastar ut skulor från balkongen och är allmänt illa omtyckta av resten av hyresgästerna.

 

  

 

De här soporna drar till sig oönskade gäster, men det är väl inget som det paret bryr sig om.  Sitter man i alla styrelser av vikt i "byn" då är man oantastlig. Men med så dåligt omdöme kanske dom skulle röstas bort. Det höll på att ta en ända med förskräckelse för ett drygt år sedan när man utan att fråga om vettiga referenser hyrde ut till en fest med förankring bland brunskjortor, man hyrde också ut till ett barnbarn som skulle ha en fest hur inbjudan såg ut på Lunarstorm det är ingen lämplig läsning, hoppas att den är borta nu.

 

   Här är ytterligare en oönskad gäst, jag vill inte ha en halvtam räv som stryker runt kring vår gemensamma uteplats. Jag har kontaktat hyresvärden om den här sanitära olägenheten och kvinnan där bara suckade när jag berättade vilka det är som matar vilda djur från balkongen.

Av jan Eriksson - 13 maj 2010 07:39

Då sitter jg här och kollar ut mot en grå himmel, lite lätt regn kommer det också men det finns ju en hel del att göra inne också. Men vad gör jag då uppe så här tidigt det är ju en fråga man kan ställa sig. Det är ju så att sonen skall jobba så jag är uppe och fikar med honom.

 

På jobbet har det ju varit som vanligt, en massa nedlaggt jobb men klent resultat. Jag tror iaf att några har lärt sig något och de som inte vill får väl försöka ett annat år.

 

I dag lär jag inte få svar på en fråga men förhoppningsvis i morgon. Det är så att jag har fått två tredjedelar av det jag har beställt nu väntar jag på den viktigaste biten.

 

Nu är det dags att skaka liv i sonen och hälla i honom en kopp kaffe.

Av jan Eriksson - 10 maj 2010 15:06

Dofterna

 

Nymalet kaffe

Piptobak med Wiskey

Tvål

Bryggkaffe

Bröd

Ost
Mentol

Fuktig jord

Diesel

Byggarbetsplats

Järnväg

Nybonat

Kaffe

Piptobak

Naturgödsel

Avgaser

Mat

Våt hund

Pennvässare

Nyrostat kaffe

Bussvärme

Kaffe

 

Ljuden

 

Radio

Mobillarm

Spolande vatten

Fågelsång

Rinnande vatten

Astmatisk kaffebryggare

Mera vatten som rinner

Fallande regn

Snabb trafik

Inbromsande buss

Acclererande buss

Vägbrus

Inbromsande buss

Acclererande buss

Vägbrus

Inbromsande buss

Acclererande buss

Vägbrus

Bussbromsar

Skoklapper

Flåsbälgsspelare

Stannande tåg

Stadstrafik

Billjud från insidan

Tut tut

Telefonsvarare

Tystnaden i en tom korridor

Morgonprat

Mattetermer

Mickrovågsugnssurr

Pling

Bestickskrammel

Lunchprat

Pennrasp

Tangentknatter

Bromsande buss

Dieselmotor

Flåsbälg

Högtalarutrop

Sirener

Bussar

Stadstrafik

Vägbrus

Hållplatspling

Fåglar

Radio

Av jan Eriksson - 9 maj 2010 17:04

Det blev ju fredag även den här veckan, skolan var som vanligt lite avslappnad i slutet av veckan. På eftermiddagen var jag och pratade lite med en på Frivården om ett eventuellt uppdrag. När jag sen kom hem så ringde jag och pratade med den jag hade lämnat som referens, så att den inte skulle vara helt oförberedd när det ringer en och säger att den är från Kriminalvårdsstyrelsen   


Senare på kvällen kom sonens halvbror och hans pappa över så vi spelade kort och pratade tills klockan var halv fyra. I samband med en rökpaus på balkongen såg vi att nu är det en halvtam räv som grannarna matar, den reagerade inte ens på kamerans blixt och inte på att vi stog och pratade på balkongen tio meter från den. Jag vill inte ha en halvtam räv som smyger omkring vid vår uteplats. Jag kommer att ta upp det när jag ringer Hebygårdar på måndag.


Lördagsmorgon blev sovmorgon därefter blev det en vända för att handla lite, vad jag då såg var att nu kommer grönskan på träden med en väldig fart. En hockey match blev det först på eftermiddagen och på kvällen blev det slalom mellan speedway och matchen Finland - Danmark.


I dag söndag så skulle sonen jobba så klockorna var ställda på halv sex, jag vaknade när sonen gick ut genom ytterdörren kvart över sex, gick iaf upp och plockade i lite disk i diskbaljan det hade ju hunnit samla sig lite nytt sen i fredags. Efter frukost, diskning och matlagning tog jag och sov middag. Nu har sonen kommit tillbaka från jobbet och jag har tittat lite på TV. Egentligen så väntar jag på att en kompis skall dyka upp här så att jag får lite prat och några spel innan det är dags att se matchen Sverige - Norge senare i kväll.

Av jan Eriksson - 6 maj 2010 19:37

Jag var ju skrivvakt i två omgångar på onsdagen den första redan 08:30. Efter den sittningen så gick jag till "klassen" för att se hur det var där. Nog var det allt, det hade varit bråk mellan tjejen i klassen och en "EPA-raggare" mental fjortis alltså. Hon hade visst sparkat på honom och då svarade han med att kleta olja i ansiktet på henne, det gick ju inte att tvätta bort utan att sminket försvann, och i den åldern är ju utseendet mycket viktigt, allt slutade med att hon gick hem. Jag tog upp lite med läraren och han sa "jag hinner inte med överallt hela tiden när jag är ensam" det känns ju skönt för min del, lite nytta gör jag ju då.

På eftermiddagen så fick jag ett mail genom skolan där man ville att jag skulle lägga in min semester, men eftersom jag inte har semester så svarade jag att det tänkte jag inte alls göra, jag är nöjd med att få mitt sommaruppehåll =)

 

Kvällen blev lång då sonen jobbade till halv elva, så klockan elva var det kvällskaffe.

 

Sen var det plötsligt torsdag. att det var "konfliktdag" i dag det hade jag totalt glömt bort. Jag pysslade med lite diverse tills det var dags att hjälpa till på datakunskapen. I dag satte jag in mina resurser på en elev som har möjlighet att nå ett G om han jobbar på, att sätta in kraft är som att sätta in pengar på Ebberöds Bank, det ger ingen ränta.

 

Matrasten var ganska lugn, det var bara två tjejer som kom och ville ha kontakt med sin lärare, dom hade blivit sjuka (dåliga) och ville hämta sina böcker i lektionssalen, jag följde med och öppnade, sen fortsatte lunchen.

Efter lunch var jag med i den klassen, läraren fastnade ju med en annan lärare i nästan en kvart. Det är en lärare som måste förklara i detalj allt som han skall meddela, jobbigt tycker kollegorna, bedrövligt tycker eleverna, vissa dissar halva lektionerna för att det händer ju sällan något vettigt innan första rasten.

Den här klassen kämpade vidare med hydrauliken, men borde ha läst lite matte först för hur man räknar ut vad det har dom inte en susning om. Blandar och ger och gissar mest hela tiden. Efter jobbet skulle det bli möte men det "glömde" jag bort =)

Av jan Eriksson - 4 maj 2010 22:00

Måndagen flöt på som den borde, inget speciellt hände och eleverna gjorde det dom skulle.

 

Då kommer tisdagen:

 

Den började med  att jag hjälpte läraren i trafikkunskap första timmen. Sen blev det ett litet uppehåll så jag hann att ringa en "fjärdeklassare", sen tog jag lunch på TittOpp där serverade man rotmos och fläsklägg.

Dags att göra lite nytta igen då. Jag skulle ersätta lärarinnan som har specialsvenske med några ettor. En av tre kom, ingen av de andra svarade i sina mobiler, inget att göra något åt bara att anteckna läget. En tur till "slottet" där jag hämtade de skrivningar som skall göras i morgon i två omgångar, en redan halv åtta och sen en på sen eftermiddag, det blev också en del prat om gamla elever, med en lärare, som både hon och jag har haft tidigare kontakter med. Mest blev det prat om den eleven som var klar till jul, hon fick också en förklaring varför det blev som det blev med mina gamla kollegor, hon var också den första som stöttade mig då.  En kort vända till lärarrummet för en kopp kaffe. Sen måste jag ju också kolla om det var några elever som var på datorkunskapen. Nu fick även jag bege mig hemåt.

Hemma så somnade jag en timme. Sen speedway på TV innan jag hamnade här.

Av jan Eriksson - 2 maj 2010 21:36

Tänk att det redan är ett år sen den senaste kioskägaren tog över, så nu i helgen var det jubileum med lite extra för de som var dit, sallad och 33cl läsk ingick i priset=)

 

Att jag sen har bott på den här adressen i ett år också skall väl också uppmärksammas, det är ju inte det boende jag helst vill ha men jag trivs faktiskt, och att få lämna Morgongåva bakom sig det är härligt.

 

Jag sov länge och efter någon timme var jag ut och spände fast lite kablar i bilen, tvättade en tvätt och fixade min deklaration.

 

Mat måste man ju också ha så jag stekte lite pannkaka som jag åt medans jag tittade på ishockey. Sen blev det dator med spel och prat för resten av kvällen.

Ovido - Quiz & Flashcards