Alla inlägg den 22 maj 2010

Av jan Eriksson - 22 maj 2010 21:10

I skolans värld finns det många olika typer av vuxna.

 

Superpedagogen:

Den som alltid skall förklara de banalaste saker tex hur man brygger kaffe eller hur man skall använda en mickrovågsugn. Det är också till den lärarens lektioner som de flesta eleverna kommer 20 minuter för sent. Det händer ju iaf ingenting som kan kallas lektion förrän efter en halvtimme.

 

Jag vet bäst:

Är en lärare som om den han pratar med ifrågasätter något, då höjer man bara rösten för att få rätt, och om inte det hjälper då tar man till klyschan "jag har studerat det ämnet på universitetet". att falla in i prat där man bara har hört en bråkdel är också ett sätt att visa sin egen position.

 

Suck var är pensionsbeskedet:

Det är en liten äldre finne som har tröttnat på skollivet och mest går omkring och gnäller på tillvaron.

 

Den gamla raggaren:

Det är en man som tar det mesta med ro hans motto är att det fixar sig.

 

Livet(s) Ord(nar) sig:

En strängt religös man som har min respekt eftersom han inte pådyvlar någon annan sin tro. Sen har han ju massor att berätta från de mest skiftande arbetsområden.

 

Den unga strebern:

Drygt trettio och nybliven både laäare och pappa, nu skall allt vara efter hans åsikter vilket gör att de äldre bara mummlar och gör som vanligt.

 

Flygmalajerna:

Två lärare som har hand om den flygmekaniska utbildningen. Visst vill dom i många lägen vara lite för mer än de andra fordonslärarna, men får nog inse att även enkla fordon har komplicerade system.

 

 

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards