Alla inlägg den 25 juni 2010

Av jan Eriksson - 25 juni 2010 21:11

De här dagarna runt midsommar är det fester både här och där, även i den här byn var det lite fest i hembyggdsgården som vanligt.

 

Torsdagen avslutades med en resa till Uppsala och ett besök på MAXI, man måste ju ha lite mat också. Det blev både det ena och andra.

 

Sovmorgon i dag och det var verkligen skönt. Men när det var dags för mat så blev det inget traditionellt, det blev kryddig köttfärsröra och rödlök, tomat, banan, ost och en sås på cremefraisch (eller hur det stavas). Efter maten fixade jag en rabarberpaj med vaniljsås till kaffet.

 

När vi satt här och spelade så kommer det en polisbil smygande, vänder på vår parkering och ställer sig och spanar mot huset som ligger på andra sidan gatan. Jag har inte fördomar men lite misstänksam är även jag mot de som håller till där. Man bor inte i huset det fungerar mest som en arbetarbod och i den förfallna trädgården har det hamnat två eller tre båtar och en husvagn. Man jobbar med konstiga saker och på konstiga tider. Vi får se vad som händer framöver.

 

På förmiddagen så tittade jag på en film som ingick i en box som jag fick i förskott av sonen. Det var Jacues Tati´s samlade produktion, och vad passade bäst att börja med om inte hans första långfilm "Fest i byn" från 1948. Jag tycker om hans filmer även om det kanske inte alltid finns någon direkt handling, men han var en sådan som såg detaljerna i verkligheten , alla små saker som gör en helhet. Fest i byn är en svartvit film men trikoloren har sina rätta färger.

 

Dagen går mot sitt slut och jag pratar på MSN med en bra kompis samtidigt som vi spelar.

 

Ovido - Quiz & Flashcards