Alla inlägg under september 2010

Av jan Eriksson - 12 september 2010 12:08

Fredagen på jobbet blev lite annorlunda, det hettade till riktigt i en ordväxling mellan två anställda, men jag hoppas att det inte får någon fortsättning. Eleverna skruvade vidare på sina olika stationer och när det blev eftermiddag så var det dags för städning.

 

På kvällen åkte till ungdomsgården och pratade lite, fikade och hade det bra.

 

Lång sovmorgon på lördagen så jag missade helt Melodikrysset men det kommer ju flera lördagar.

 

På eftermiddagen åkte jag och grannen till Uppsala för att kolla lite på kulturnatten.

 

  

Bilden är från UNT

Det här kunde jag ha fått se om jag hade varit på rätt plats i rätt tid, man sitter i trappan som går från Centralpassagen och upp mot Taxi och bussar.

 

Vad gjorde vi då? Först tog vi en kaffe på Landings och till det kaffet måste man ju bara ha en biskvi, för godare får man leta efter. Sen blev det en promenad ner mot stadsbiblioteket, det var inte lätt för grannen att ta sig fram där eftersom han för tillfället sitter i rullstol. Vidare till Fyristorg, sen upp på Svartbäcksgatan igen, mycket att titta på och många som spelade och dansade.

Vi åkte väl hem innan det var natt, mycket för att vi båda är intresserade av motorsport en sport som man inte visar så mycket av i TV.

 

Det v arväl det som har hänt så här långt, kanske jag återkommer med mera till kvällen.

Av jan Eriksson - 9 september 2010 20:58

I morse bar det iväg till Uppsala igen och jag kände mig skaplig, kanske lite seg men ingen feber.

 

Vad skulle det vara som väntade mig där? Alla elever kom, någon lite försenad men men.

 

Det fanns fem olika saker som skulle påbörjas och kanske avslutas. En bil skulle ha ett nytt avgassystem, en annan nya fjäderskålar, en bil skulle det bytas olja och filter på samt påfyllning av glykol, sen har skolan leasat en skrotad bil som eleverna skall demontera och sist av allt vaktmästeriets ena flakvagn behövde omsorg med reparation av styrningen.

 

I dag var vi tre vuxna med eleverna men det var fullt upp att svara på alla frågor, fem objekt att skruva på och sen satt två elever och jobbade med sina arbetsböcker. Tiden flög iväg så det var en bra dag.

 

Jag använde mina spritt nya skyddsskor i dag också och dom var verkligen sköna för trotts att jag stog det mesta av dagen så hade jag inte ont i fötter eller ben, det kom sen när jag skulle kliva av bussen hemma.

 

Ute börjar det bli höstluft och de vilda blommorna har gjort sitt.

 

  

Av jan Eriksson - 8 september 2010 15:23

Jag sitter vid min dator och låter ungefär som Jimmy Durante, kanske inget fel med det, och den här sången som han framför är ju tänkvärd.

En annan grupp som jag också kan lyssna på är Franska hott qvintetten. Lite konstig musik smak kanske men det är glad musik.

&hl=sv_SE&fs=1&">

Det var allt för nu, jag hoppas att jag inte har skrämt bort någon. Kunskaperna kan vara användbara på lördagsförmiddagar  

Avslutar med en bild som jag hittade bland mina scannade bilder

  

Jag stammar tydligen när jag klistrar in.

Av jan Eriksson - 6 september 2010 22:33

I dag ringde jag och sjukanmälde mig, sen tog jag en Panodil, satte på lite musik och sov ett par timmar.

 

Mat måste jag ju också ha lite, det blev äggröra skira lite smör i en kastrull häll på en skvätt grädde och knäck ett lämpligt antal ägg vispa som en besatt så att det inte bränner. Det fick duga som mat i dag, sen var det dags för en eftermiddags lur. Vaknade av att sonen kom från jobbet, ja han var tidig.

 

Lite kaffe hjälpte mig att vara vaken tills nu men nu är det dags att krama kudden igen.

 

Sov gott alla eventuella läsare som inte kommenterar.

Av jan Eriksson - 6 september 2010 14:43

Tänk vilka hemska förebilder man har haft


Även det tuffa rocklegenderna hade fluga

 

Efter det här framträdandet blev det bara från höften och uppåt man visade Elvis

 

Av jan Eriksson - 4 september 2010 22:16

Gårdagen blev en riktigt slapp dag på jobbet, på förmiddagen hjälpte jag en av lärarna med att hissa hans bil upp och ner medans han skruvade fast diverse kåpor på den, sen efter kaffet så läste jag igenom en "uppsats" som en elev på Komvux hade skrivit om bilmärket Pontiac, där fanns det mycket att rätta i den svengelska som det blir när man inte behärskar varken svenska eller engelska.

 

När sen läraren skulle iväg till hantverkarna på eftermiddagen, då åkte jag hemåt.

 

I postlådan låg Clas Olssons nyaste kata log så den läste jag lite innan jag tog en lång tupplur, det är en förkylning som skall ut.

 

I dag lördag så vaknade jag strax efter åtta, så jag lyssnade ganska mycket på "Ring så spelar vi" innan det var dags för att lösa Melodikrysset.  Det fanns väl några frågor som jag fick klura på men nu är det inskickat.

 

Jag hade ju gett mig den på att skruva ihop den sista av mina "nya" Billyhyllor, så det var bara att sätta igång med det men svetten forsade när jag gjorde minsta ansträngning, jag är ju lite envis så efter många om och men är den monterad nu.

 

Jag var ju inte mycket sugen på mat, men som tur var fanns det lite fläskpannkaka att värma, lite gratängost på den så var det en ny maträtt.

 

En lång powernap på eftermiddagen, massor av specialte så orkade jag med att både vara social på FB och spela Betapet.

 

Av jan Eriksson - 2 september 2010 22:13

Torsdag: Det var ju en dag utan egentliga elevkontakter.

Förmiddagen ägnades åt att åka till en bilskrot för att försöka få "hyra" några lämpliga bilar för att eleverna skall ha något att skruva sönder. Det fanns inga lämpliga i dagsläget men det kommer väl snart.

 

Matdags, jag hade köttfärssås och ost som någon sorts gratäng. När jag hade ätit så var det alldeles flottigt på bordet och jag vet att jag inte hade paltat. När jag sen hade diskat ur dosan så märker jag att det är en jättestor spricka i den, inte undra på att den läckte.

 

På eftermiddagen var det dags att åka till YP för att prova ut ett par arbetsbyxor, men till det blev det skjorta, tröja och ett par riktiga skyddsskor. Så i morgon är jag väl ganska välklädd.

 

När jag kom hem så somnade jag ett tag på sängen, men vaknade i tid för att se lite av ett program på TV3 där en före detta elev var med. Sen blev det matlagning i dag gjorde jag ungspannkaka med fläsk (bacon). Det kan vara en lagom maträtt inför morgondagen.

Kvällen avslutas med Betapet där jag vinner matcherna men tappar poäng, den jag har lärt upp har blivit för bra .

Av jan Eriksson - 1 september 2010 21:10

Redan onsdag och dags för ett morgonmöte igen, i dag var det ettorna som skulle går igenom.

 Vissa veckor är klassen i verkstaden på onsdagar, det blev en del kontroll av vad dom läst hemma, om dom läst något. Det var också utkvittering av nyckel till omklädningsrummet, mot deposition. Sen blev det mannekänguppvisninga i säckiga overaller med tillhörande skyddsskor  

 

När jag var in till tvåor och treor för att ta en kopp kaffe, så fick jag höra av en av lärarna för tvåorna att det skulle nog bli jag som skall lära dem det dom missade i ettan det vill säga jag skall läsa upp betygen till i alla fall ett G. Så nu måste jag plugga på lite om gubbarna Volta, Amperé, Watt, Ohm och Kirchoff, och hur dom kan kopplas samman till något vettigt. Sen får väl programrektorn lätta lite på plånboken också.

 

När jag skulle åka hem så såg jag först Vålabussen gå och nästa det brukar vara Sala/Heby så när den kom, utan nummer så satte jag mig på den, men det var ju fel buss så jag fick kliva av igen.

 

Det var en kort summering av min onsdag.

Ovido - Quiz & Flashcards