Alla inlägg under februari 2011

Av jan Eriksson - 14 februari 2011 21:24

Vaknade till en kall morgon -21 var det på min termometer vid mitt köksfönster.

 

Förmiddagen innebar först ett besök på biblioteket för att byta bok. Sen en skrivvaktning för en klass som man sa var stökig men det var inte så farligt med det.

 

Sen lite matintag och då blev jag bokad som extraresurs på eftermiddagen eftersom läraren låg hemma och var sjuk. Det var väl bara två  tre av elva som gjorde det dom borde göra, resten bara flummade. Jag blev tvungen att gå ut i verkstadslokalen, och där var det bara lek. Tre elever fäktades med sobborstskaft bland bilarna en av dem en spritt ny Citroén. Jag frågade var läraren var,och fick till svar att det var rast, men då skall det ju inte vara ensamma elever i lokalen. Jag blir mer och mer fundersam på vad lärare har för ansvar.

 

Den läraren kände sig krasslig så han hade bestämt att den klassen skulle sluta klockan 14oo, då var det ju ingen idé att hålla kvar den klassen jag var i.

 

Kallt är det även i kväll kollade nyss och det var -21 så det finns risk att det ka bli frost i skägget i morgon.

Av jan Eriksson - 12 februari 2011 16:43

Sista delen av den här veckan blev både seg och livlig.

 

Onsdagsmorgonen innebar ett så kallat a-lagsmöte där vi kanske fick besked om var "bilskojaren" skall vara framöver, men inget är helt klart. Elläran fortsätter i båda klasserna. På eftermiddagen så var det ju också en personalkonferens, man lär ju gå dit för att anteckna att man var där annars så var det i stort sett samma information som gavs på förmiddage,

 

På torsdagen var det en av de stora dagarna Öppet hus, så det blev städning och tvättning av både golv och bilar som är inne för att eleverna skall ha något att skruva med. En snabb tur till matsalen för att äta lite korv och bröd, sen var ju jag tingad som provvakt. Många skrivningar hade lärarna plockat fram.

 

  

Så här såg katedern ut som jag satt vid, det kan verka rörigt men jag har koll   

 

På kvällen när jag stog och väntade på bussen hem så arbetade man med två väghyvlar, en hjullastare och en traktorgrävare för att få bort all snö som fanns där.

 

På fredagen vaknade jag och tittade ut, det hade kommit två decimeter snö, som jag fick pulsa i för att komma till busshållplatsen, jag ar där fem i sju. På hållplatsen mot Sala stog det en tjej som väntade på att få åk till Östervåla via Heby, hon böt hållplats för att försöka åka via Uppsala i stället men även det misslyckades. Jag stog och väntade till tio i åtta sen gav jag upp. Det borde ha kommit fyra bussar under den tiden. Väl hemma så ringde jag jobbet och meddelade att jag var mera insnöad än vanligt.

 

  

 

Ett sånt här fordon hade nog varit mycket lämpligt i snökaoset.

 

På kvällen var jag först till dottern och skottade av lite innan hon kom hem, lite kaffe och mat och sen var det dags lifta med henne till Morgongåva, jag skulle till Minken och hon till Ungdomsgården i Heby. Sonen satt barnvakt.

 

Det var drygt fyrtio ungdomar på gården men förhållandevis lungt.

 

I dag lördag så har jag löst melodikrysset som vanligt, sen har jag plockat lite och kokat kallops, nu är det dags att prova om smaken blev som förväntat, jag äter och kollar lite hockey.

Av jan Eriksson - 8 februari 2011 19:28

När jag klev av bussen från Uppsala i dag så stog det en polisbil på en av gångbanorna som leder till busshållplatsen. Nu var det ju inte mig dom var ute efter, utan mera för att kolla om det kördes som hastighetsbegränsningarna anger, ingen utrustning den här gången men dom lär säkert återkomma. Jag tog och tipsade dem att det skulle inte vara fel om dom stog på andra sidan en vardagsmorgon, och det hade dom också fått rapporter om.  

I postlådan fanns det ett brev från UL, som ni kanske minns så hade jag vissa klagomål på en chaufför i början av december, nu hade man tillrättavisat honom och jag fick ett brev om det.


För övrigt så har jag suttit lite skrivvakt på eftermiddagen i dag, det är ju mest att finnas till så att ingen fuskar, två fisketidningar och en om teknikhistoria hann jag med att läsa. Ibland är jobbet inte så ansträngande.


I morgon måste jag hinna till biblioteket så att jag får hem nästa bok i Stockholmsserien, det är ju öppet hus på Bolandgymnasiet på torsdag kväll, och jag är bokad att sitta lite skrivvakt åt de som har omprov attgöra i samhällsorienterande ämnen.

Av jan Eriksson - 7 februari 2011 19:43

Som ni kanske har förstått så läser jag lite varje kväll innan jag skall sova, nu är det serien om Stockholm av Fågelström som har littlat mitt intresse, mycket därför att min farmor levde i Stockholm kring sekelskiftet 1800 - 1900. Jag är nu inne i andra boken och när jag ligger där och läser så fastnar mina ögon, det är en SÄR SKRIVNING, i en så välrenomerad bok. Vems fel det är det vet jag inte men mitt öga stör det.

 

Degen i dag var lite annorlunda mot andra måndagar. På förmiddagen så tog jag tag i det där med mitt luftgevär nu hjälpte envishet och "massage" så att jag fick ur pumpen, nu behöver jag bara en borr på 4,5 mm som är 500mm lång för att få ur alla felaktiga luftgevärskulor. Jag skulle ju också hjälpa en annan lärare, men han kom lite sent så jag fick starta klassen och det är en klass som är riktigt seg i starten.

Jag hörde också på lunchen att min favorit har blivit erbjuden någon sorts plats på skolans säravdelning som ligger på en annan adress. Han är ju inte så intresserad av att vara på det stället och hade frågat en annan lärare om den inte kunde prata med rektor, visst kunde han väl tänka sig att göra det men den läraren vill inte ha honom.

 

Eftermiddagen var ganska normal, vissa elever jobbade och dom andra satt bara av tiden. Men kan undra varför dom ens orkar vakna på morgonen.

 

Av jan Eriksson - 6 februari 2011 10:25

I tisdags så att jag ju med en klass medans dom letade lite på nätet, när dom var klara där så skulle dom ha samhällskunskap, men inga böcker behövde dom ta med. Jag missuppfattade lappen som jag fick och sa åt dom att samhällskunskapen var inställd. Dom klagade inte så mycket. När jag sen träffade lärarinnan på onsdagen så skrattade hon och sa som det var, men att det gjorde inte så mycket   Jag har lätt för att erkänna när jag har fel till skillnad mot vissa andra.

 

På torsdagen kom det upp prat om hastighetsbegränsningar, och att 120km/h är den högsta vi har, men naturligtvis så hade han som inte kan spela ishockey, av vissa skäl, en annan åsikt för han hade minnsan kört 130 mellan Uppsala och Gävle, men ingen annan hade den åsikten. Då försvinner han iväg och in i en annan klass där det pågår lektion, för att där fråga en som var och varannan dag reser den vägen. Han kommer inte tillbaka och berättar hur det är, men när eleverna har slutat så berättar läraren i klassen att till honom hade han berättat att han hade fel, men att erkänna det för mig det var ner än vad hans ego klarade av.

 

Torsdagen blev en dag med massor av traglande med elever så att dom skulle få lite hum om Ohm's lag och effektlagen.

 

Spänningen = Strömmen * Resistansen

 

Effekten = Spänningen * Strömmen

 

Sen kan man leka lite hit och dit med de formlerna, men har man grunden och lite mattekunskaper så klarar man av skrivningen, sen måste man ju ha kunskapen om vad det är för skillnad mellan parallell och serie.

 

Samma upplägg på fredagen, då kom en kille och skulle försöka lära sig allt han hade missat medans han hade skruvat på sin egen och en kompis bil, det visar sig när skrivningen kommer.

 

På fredagseftermiddagen var det dags att äta pizza, det var ju så att eleverna fixade en bil under hösten "pizzaracer" när den u har blivit såld så blev det pizza till alla som en uppskattning.

 

I går var jag ganska seg men hann iaf med att plocka lite tvätt som jag skall tvätta efter 18oo i dag.

 

Den här dagen har börjat med solsken, så jag gick ut för att se efter hur mycket jobb det blir med att byta baklykta på sonens bil, men tyvärr jag kommer inte in i baklucken, varken låsspray eller värme fick låset att öppna sig,   jag får testa nästa helg då jag kanske kan få igång bilen så att det bildas vacum i burken som styr alla lås.

 

Nu skall jag äta chili concarne med riktigt fläsk.

 

CU  

Ovido - Quiz & Flashcards