Alla inlägg den 6 februari 2011

Av jan Eriksson - 6 februari 2011 10:25

I tisdags så att jag ju med en klass medans dom letade lite på nätet, när dom var klara där så skulle dom ha samhällskunskap, men inga böcker behövde dom ta med. Jag missuppfattade lappen som jag fick och sa åt dom att samhällskunskapen var inställd. Dom klagade inte så mycket. När jag sen träffade lärarinnan på onsdagen så skrattade hon och sa som det var, men att det gjorde inte så mycket   Jag har lätt för att erkänna när jag har fel till skillnad mot vissa andra.

 

På torsdagen kom det upp prat om hastighetsbegränsningar, och att 120km/h är den högsta vi har, men naturligtvis så hade han som inte kan spela ishockey, av vissa skäl, en annan åsikt för han hade minnsan kört 130 mellan Uppsala och Gävle, men ingen annan hade den åsikten. Då försvinner han iväg och in i en annan klass där det pågår lektion, för att där fråga en som var och varannan dag reser den vägen. Han kommer inte tillbaka och berättar hur det är, men när eleverna har slutat så berättar läraren i klassen att till honom hade han berättat att han hade fel, men att erkänna det för mig det var ner än vad hans ego klarade av.

 

Torsdagen blev en dag med massor av traglande med elever så att dom skulle få lite hum om Ohm's lag och effektlagen.

 

Spänningen = Strömmen * Resistansen

 

Effekten = Spänningen * Strömmen

 

Sen kan man leka lite hit och dit med de formlerna, men har man grunden och lite mattekunskaper så klarar man av skrivningen, sen måste man ju ha kunskapen om vad det är för skillnad mellan parallell och serie.

 

Samma upplägg på fredagen, då kom en kille och skulle försöka lära sig allt han hade missat medans han hade skruvat på sin egen och en kompis bil, det visar sig när skrivningen kommer.

 

På fredagseftermiddagen var det dags att äta pizza, det var ju så att eleverna fixade en bil under hösten "pizzaracer" när den u har blivit såld så blev det pizza till alla som en uppskattning.

 

I går var jag ganska seg men hann iaf med att plocka lite tvätt som jag skall tvätta efter 18oo i dag.

 

Den här dagen har börjat med solsken, så jag gick ut för att se efter hur mycket jobb det blir med att byta baklykta på sonens bil, men tyvärr jag kommer inte in i baklucken, varken låsspray eller värme fick låset att öppna sig,   jag får testa nästa helg då jag kanske kan få igång bilen så att det bildas vacum i burken som styr alla lås.

 

Nu skall jag äta chili concarne med riktigt fläsk.

 

CU  

Ovido - Quiz & Flashcards