Alla inlägg under april 2010

Av jan Eriksson - 15 april 2010 22:10

Det har hänt en hel del den här veckan, men mest av det berör ju en speciell elev, och där tänker jag inte lägga mer energi än vad han vill ta emot dvs nästan inget. Han vill inte göra något bara flyta runt och flina. Vad det skall bli av honom det visar sig, tyvärr är hans mentor alldeles för rädd om sitt arbete så han törs inte ryta i.

 

Vad som hände i dag var att jag var nära att mista en fingertopp i en stor tung aluminium/glas dörr, den slogigen och mitt pekfinger kom i kläm, det gjorde förb.. ont och ett stort djupt jack blev det, jag skulle röka så det gjorde jag efter det att jag hade kollat att allt fungerade som det borde. När jag sen kom till eleverna så letade vi fram lite plåster och drog ihop såret, det verkade gå bra för det gör inte ont.

Kort arbetsdag med elever men det skulle ju vara ett möte också så dagen blev lång. Väl hemma så somnade jag i soffan medans jag väntade på hockeyn, första perioden var över när jag vaknade =)

Av jan Eriksson - 12 april 2010 22:17

Nu var det dags att jobba igen då efter påsklov.

Det första var ju att få tag på de elever som jag skulle jobba med.

Jag fick tag på dem efter lite telefonsamtal och letande. En av dem hade fått tillbaka sin assistent så det var ok. Den andra tog jag med upp på biblioteket så att han fick göra den matteläxan som han hade som hemläxa för en dryg månad sen, plus att han fick göra lite till, hans mattekunskaper ligger på mellanstadienivå.

När det var avklarat så var det dags för mig att få lite mat, jag resonerar ju så att man får passa på att äta när det finns tid.

Jag hann även prata med en lärare som var in och gjorde några kopior, jag frågade om han hade fått några elever, det är dåigt med det svarade han, det kan bero på att jag såg tre elever som letade efter Dig blev mitt svar =) Jag hoppas att det löste sig men han fick iaf reda på att det finns ordentliga elever.

 

Efter lunsh så var det svenska för fyra elever men 25% kom inte. Den här gången skulle dom se färdigt filmen "Låt den rätte komma in" en svensk vampyrfilm. Ja inte var den så häftig, men vad den killen inte tänkte på att det är ju annat än splatter man skall upptäcka i en film. Man skall ju se helheten, var, när och hur är det där filmen utspelar sig allt det där får dom ju ta tag i när läraren kommer nästa gång.

 

Efter det här var jag upp på lärarrummet och tog en fika med prat. Innan jag tog bussen ner till det röriga resecentret. Man har gjort det anpassat för tågresenärer men buss dito är satta på undantag. Det finns nog 50 dubbelsidaiga klockor tex på stationsområdet men inte en enda där bussarna går. Att man sen måste passera tvärs över en cykelled där cyklisterna kommer i full fart, för att sedan gå ner under stationsområdet i den så kallade centralpassagen för att på andra sidan ta sig upp för en helt grå trapp innan man senare skall passera genom taxibilsleden för att komma till stadsbussarna, och samma vända men tvärs om på em.

 

När jag kom hem hade det kommit brev från Telia, jag väntade ingen räkning, och jagtyckte att det inte var "rätt färg" på pappret som jag såg genom brevfönstret. Jag blev glatt överraskad när jag öppnade det för där låg det presentkort på 250+50 kr, ett mcyket välkommet bidrag den här månaden. När sen sonen kom så blev det först lite kaffe och sen en resa till Heby, jag tog med en miniräknare för man skulle inte kunna få tillbaka pengar, det gällde att räkna rätt. Vi plockade i lite vav arje som vi hade bestämt oss för att handla. Väl framme i kassan så slog kassörskan in allt vi hade handlat och beloppet blev 289:50 och hon drog den på 250:- först innan jag hann säga att jag tar en TIAlott också men den fick hon också in men då ville inte maskinen ha den på 50:- hon kliade sig i huvudet , och fick sen tag på en som jobbat längre hon löste problemet det var lotten som ställde till det. Nu blev det att ta fram riktiga pengar för att betala lotten. Allt löser sig om man inte har brottom.

Av jan Eriksson - 11 april 2010 21:06

Ja det  var ju redan i torsdags men jag har ju varit dålig på att uppdatera.

 

Den här veckan har jag ju plockat städat och tvättat.

Jag anmälde ju mitt intresse för att eventuellt vara kontaktman, så på torsdagseftermiddagen ringde det en "dam" och ville ha en tid när jag kunde komma, ja inte passade det henne att jag kom på fredagen. Nej det får bli i slutet av månaden istället.

 

Jag fick ta och tvätta på eftermiddagen i stället.

 

Fredagen gick åt till att bara vara med liet avbrott för mat disk och plock. På kvällen var jag till ungdomsgården, man skulle ha obligatorisk nykterhetskontroll där så båda som jabbade kunde bli upptagna. Tyvärr så var det en kille som inte var nykter men han var iaf så pass reko att han berättade vem han var (han var inte från byn), så föreståndaren ringde så att föräldrarna fick hämta honom. Hur man skall räkna det statistiskt det får vi se.

 

På lördagen så plockade jag ur det sista ur Volvon och då även kablagat till motor&kupevärmare. Jag grattade även dottern via FB eftersom jag inte ens är värdig att få deras telefonnummer   

 

Nu är vi framme vid den här söndagen, det blev lite sovmorgon men sen ut och staga upp baslådan, bära ner lite prylar som har stått ivägen när jag hade börjat med maten så satte Andreas på TV och vi hamnade i ishockey det var sista omg¨ången i kvalserien och matchen AIK-Växiö. AIK vann och tillsammans med Södertälje går dom til elitserien nästa säsong.

Jag bakade någon sorts scones, det var det sista vetemjölet tillsammans med special havregryn & linfrö, eftersom jag inte hade så mycket smör och ingen mjölk så fick det bli olja istället. Det blev klart ätbart och jag hoppas att det finns kvar till i morgon. Nu är det lite spel och sen farmen innan jag skall sova.

Av jan Eriksson - 8 april 2010 08:50

Inne i slutet av mitt påsklov har jag upptäckt att det inte händer så väldigt mycket, det är det vanliga, laga mat, diska och emellanåt så blir det lite TV.

Jag har bokat tvättstugan i dag så nu på morgonen blir det att plocka ur sängen, sortera tvätten och kolla om det kanske skall tvättas kökshanddukar också. Men allra först så skall jag klä på mig och gå ut till den trötta Volvon, jag skall nämligen plocka ur alla privata saker som kan finnas i den, sen hamnar den nog på blocket. Man kan ju alltid hoppas att man får igen vad bromsarna kostade och lite för den bensinen som finns i den. Det var allt från den här horisonten för nu.

Ower and out.

Av jan Eriksson - 4 april 2010 23:09

Lördag det var det i går och då blev det ju inget bloggat. Vad hittade jag på då då? Jo jag och sonen rev ur den gamla radion som satt i bilen, och jag menar verkligen rev för sen satt fast så att fronten gick sönder när vi tog tag. Sen var det ju högtalarna i instrumentbrädan som skulle bytas till något bättre modell, från gamla urblekta Pioneer till GAS. radion knastrade lite ett tag sen tystnade den. Jag tog kväll och lagade lite påskmat eller vad man kallar det, fläskfile med klyftpotatis blev det iaf. Sen hockey på TV i två omgångar. Sovdags =)

 

Nu till dagens verdermödor. Efter att ha funderat både hit och dit varför radion inte funkade beslutade jag mig för att det första jag skulle testa var ocm det fanns ström fram, så jag gjorde en fuskkoppling direkt från batteriet och det är ju klart att det fungerade. Vad bra då var det bara resten kvat´r att göra då. Dra fyra kablar från radion till skuffen, det var ju inte heller det lättaste men nu är det draget lite provisoriskt men det fungerar. Högtalarna i hatthyllan fungerar men det måste bli en ny hatthylla för jag är inte nöjd med hur det ser ut nu. Även om det är en gammal bil kan det vara lite stil på den.

 

En resa till Heby har det också varit i dag, jag skulle ha ringkabelskor och sonen snus, snus fanns det men inget som passade mig. Mat och disk som vanligt men det behöver jag väl inte berätta om .

Av jan Eriksson - 2 april 2010 16:10

Nu har påsklovet börjat  

Men rätt skall vara rätt först måste ju fredagen redovisas. Jag blev assistent åt en särskild elev även den här dagen, hans ordinarie assistent har det ganska jobbigt nu och det är nog därför han sjukanmäler sig så pass ofta, jag säger inget om det för jag minns som i går hur det var för snart 30 år sen. Det var skruvardag för den eleven, men strax innan elva så kom läraren som jag hade lovat hjälpa med att vara skrivvakt och sa att nu är det dags (att jag hade berättat att jag tyvärr hade ett annat uppdrag på heltid nu det hade han ju glömt). Jag är ju ganska snabb i tanken så jag kom med förslaget att den här eleven skulle få göra sitt prov i den lärarens ämne när jag var vakt så kunde han räkna det tillgodo på eftermiddagen, han skulle annars ha gått till halv fem, det skulle gå bra. Skrivning och sen lunch, på lunchen blev det också ett besök hos elevens mentor, man kan inte säga att luncherna är avkoppling.

Efter lunch passade jag på att köra ut min nya bil, så att jag kunde åka i den hem. Det var inte mycket fart på eleverna den här eftermiddagen, så det var färdigstädat fem över två och hemgång. Den här eleven hoppades på att hinna med en buss som går fem i halv tre, men den missar han, jag stannar kvar för att vänta in nästa, efter ett tag så säger han du kan ta bussen tillbaks till skolan för nu har jag Evelina här, det är en skolkompis som han litar på. Jag tog bussen till skolan och sen bilen hem.

 

Långfredag: Jag vaknade kvart i elva utan klocka, hade det varit normaltid hade den varit kvart i tio den tid jag vaknar utan klocka, förklara det den som kan! Efter två omgångar kaffe vaknar sonen till så att han kan komma med ut och kolla in Mercedesen, han blir naturligtvis sugen att ta en tur, den går till Heby. Inte blev det några klagomål på bilen, utan han tyckte att den uppförde sig riktigt bra. Nu skall jag "moffa" lite godis som vi passade på att köpa i Morgongåva.

Ovido - Quiz & Flashcards