Alla inlägg den 17 mars 2011

Av jan Eriksson - 17 mars 2011 22:32

Onsdagen började med det obligatoriska mötet, dagens  jobb blev mest att se till att eleverna gjorde något, jag förstår inte att man kan komma på idén att sitta och spela kort på lektionstid. Det finns en elev som är totalt ointresserad av att göra något vettingt, inte ens boken är med till lektionerna. Är det lönsamt att ha en sån elev i skolan, det är ju en kostnad på dryga 100 000:- för den kommunen som eleven kommer ifrån. Det var dagens gnäll.

 

Den här dagen var mycket intressantare, eleverna i den klassen varkar haf fattat att det är för att lära sig något som dom är där.

Dom skruvade isär domkrafter, böt strålkastarglas, felsökte på en extralärares bil mm två passade på att läsa lite i sina böcker.
Extraläraren är en som har jobbat på skolan tidigare och nu skall han in och vikariera för en som går på pappaledighet.

 

Eleverna hade bara fordonslektioner på förmiddagen så jag kunde ha försvunnit därifrån redan halv tolv men blev kvar och var handräckning till den ordinarie läraren för eleverna hann inte bli färdiga med en bil som skulle rulla till kvällen. Därefter hamnade vi på lärarrummet med lite vettiga samtal om ditten och datten.

 

Väl hemma så sträkte jag ut mig lite på sängen och vaknade en timme senare.

En bild skall det väl vara som prydnad.  

Bilden föreställer min mor, mormor och morfar bilden är troligen tagen sommaren 1921

Ovido - Quiz & Flashcards