Alla inlägg den 22 januari 2011

Av jan Eriksson - 22 januari 2011 22:11

I torsdags tog jag hjälp av en elev för att knyppla ihop lite bromsrör så att ett tvåkrets bromsok till en Volvo 240 kunde tjänstgöra på en nyare modell som har ABS, gammal 240=tvåkrets och två rör till oket en nyare har bara ett. Det blev sex stycken konor som måste göras på tre rör för att få till det, men en elev är större tillgång än en bilskojare.

 

Fredag morgon en kvart i åtta var jag på bilprovningen, bromsarna tog som dom aldrig hade gjort tidigare och visarna följde varandra som siamesiska tvillingar. Tyvärr så hittade besiktningsmannen en liten läcka i en nippel, men eftersom jag jobbade där jag gör så fick jag 1½ timme på mig att åtgärda det. En snabb tur till skolan där jag haffade en lärare, man behöver vara två när man skall kolla om det läcker. han fikc ställa ifrån sig kaffekoppen    det tog inte lång tid att fixa det och jag var på väg till andra sidan av Uppsala igen. Nu var det ingen läcka och jag fick ut mina papper.

 

På fredagen fick jag kopplingen justerad så nu är det som en ny bil.

 

På förmiddagen fick jag ett SMS om att sonens Iphone fanns att hämta på posten, jag åkte dit direkt efter jobbet och när jag stog där blev jag bjuden på födelsedagskalas, det var dottersonen som fyllde åtta. Det barnkalaset varade till klockan 01oo.

 

I dag lördag har jag löst melodikryss, modifierat högtalare och tittat på sport. Nu är det betapet som gäller.

Ovido - Quiz & Flashcards